Oppdater nettleseren din
Hei! Vi ser at nettleseren din kan være utdatert. Det er ikke sikkert all funksjonalitet eller innhold blir vist på riktig måte. Vi anbefaler deg derfor å oppdatere nettleseren din.
Finn din nettleser her
– Vi ønsker å ha en stor, samlet kompetanse i ett team. Vi skal ha færrest mulig kontaktpunkter for utførende parter og beskrivende ledd, forteller André Bråthen, leder av prosjektteamet.
– Det vil være tidsbesparende for både utbygger og beskrivende ledd, som arkitekter. Samtidig skal vi ha god kunnskap om alle produktområder og kategorier samlet innenfor dette teamet.
– Det fungerer slik at vi vil invitere arkitekt og utbygger til et møte i en veldig tidlig fase. Der kan vi kartlegge hva de har tenkt på av løsninger, og der kan vi komme med våre forslag. Et godt eksempel kan være et sykehus, som er beskrevet med mange forskjellige veggtyper innvendig. Der kan vi foreslå løsninger, slik at man kan redusere veggtyper, noe som igjen effektiviserer byggeplassene og reduserer risikoen for å bygge feil. Og samtidig kan vi tilby forskjellige lydgulv i etasjeskiller, fordi vi har folk som kan mye om lyd og akustikk.
Slik jobbet vi med Torvbråten skole - Årets skolebygg
– For oss handler det mye om å organisere oss riktig i samarbeidet mellom de tre merkevarene, og ta ut alle fordelene med å jobbe på tvers. Vi har fortsatt mye å lære av hverandre, og ser at vi stadig utvider kompetansen på GLAVA-huset. Det betyr at vi står sterkere og kan hjelpe kundene våre med større deler av byggeprosjektet, og helst så tidlig som mulig. Da er mye tid spart, forklarer André Bråthen.
– Effekten av hvordan vi jobber i prosjektteam havner til slutt hos kundene, som sparer tid og får en mer helhetlig oppfølging, framfor stykkevis og delt.
– Det vi alle ønsker å oppnå er en mer effektiv byggeprosess – i alle ledd.
Med færre kontakter blir byggeprosjektet smidigere og mer effektivt.
– For noen byggmestere og entreprenører er det ønskelig å ha ett kontaktpunkt, mens på større prosjekter ser vi behovet for å jobbe mer i dedikerte team sammen med kundene. Vi skal jobbe for å være den beste partneren.
Organisering i prosjektteam har gitt mer definerte roller. Kompetansen skal utnyttes til det fulle. Et eksempel på dette er lyd og akustikk som viktig fagområde i GLAVA®.
– Vi er bevisste på at lyd og akustikk blir godt ivaretatt i alle typer bygg, sier Halvor Berg, konseptutvikler for lyd og akustikk og team-medlem i prosjektteamet.
– Nasjonalmuseet ble et godt eksempel på hvor stor produktportefølje vi kan levere til ett og samme byggeprosjekt, fra mur, grunn og støp til isolasjon i hele bygget, samt vegg- og fasadeløsninger og tak.
– Med dagens prosjektteam kan vi også bistå med mye mer rådgivning gjennom hele prosjektet, enn vi kunne tidligere, sier team-lederen. Han er stolt av hvilket omfang av produkter og tjenester GLAVA® nå kan skilte med. Det gir særlig gevinst på store og attraktive byggeprosjekter.
På Nye Jordal Amfi ble Gyproc og Glava Isolasjon invitert inn tidlig i prosjekteringsfasen – oppfordrer andre til å gjøre det samme.
Det krever en effektiv byggeprosess for å ferdigstille åtte tomannsboliger på rekordtid, lengst nord i landet. GLAVA® har levert produkter til mur, gulv, stål og isolasjon.
Barneskolen i Asker er allerede profilert på BBC som et ekstra bærekraftig bygg, og ble stemt frem som Årets skolebygg 2021. Glavagruppen har levert store deler av produktene.