close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Slik sparkler du gips

Sparkling av gips er lett. Disse enkle tipsene får deg i mål.

Slette vegger er i tiden. En slett vegg får du med Gyprocs gipsplater. Det er et miljøvennlig valg fordi det robuste gipsmaterialet har lang levetid og kan resirkuleres. Det er enkelt å male eller tapetsere om når du vil oppgradere boligen, samtidig som det bidrar til et sunt inneklima.

Fremgangsmåte for sparkling av gips

Det viktigste tipset for å få et godt resultat er å legge sparkel i tynne lag, samt å la sparkelen få tørke helt før den slipes. Du skal totalt sparkle gipsskjøtene i tre omganger.

  1. Legg først sparkel i gipsskjøten og dra av det overflødige med sparkelspaden. Legg en papirremse i den våte sparkelen og dra over med sparkelspaden igjen. Da presser du remsen inn og all luft bak remsen ut. Bruk gjerne finsparkel til dette da den inneholder mer lim enn medium sparkel. La det tørke i ett døgn.
  2. Legg så på et nytt, tynt lag med sparkel – litt bredere enn det forrige – og la det tørke til dagen etter.
  3. Slip sparkelen med pussebrett på forlengerskaft og fjern så støvet med en microfibermopp. Slip med rolige bevegelser for å hindre at pussestøvet virvler rundt i hele rommet.
  4. Så sparkler du et siste, tynt lag på gipsen, nok en gang litt bredere enn det forrige. La det tørke til dagen etter og slip over en siste gang.

Sjekk om gipsskjøten er jevn

Sluttresultatet skal være en skjøt som går i ett med platene på begge sider. Sett gjerne en bred sparkelspade over skjøten for å sjekke - slipper den gjennom lys må du legge på mer sparkel. Vipper den fra side til side må du slipe bort sparkel.

Sparkler du skjøter som ikke har nedsenket fals er fremgangsmåten den samme, men du bør sparkle enda bredere ut for å sørge for at forhøyningen der papirremsen ligger, ikke synes. I tillegg bør du lage en liten V-fas, det vil si en skrå kant der platene møtes, for å få plass til sparkelen før du legger på papirremsen.

Gir et sunt inneklima

Gyprocs gipsprodukter er et rent naturprodukt som verken inneholder farlige tilsetningsstoffer eller bindemidler. Derfor avgir heller ikke produktene gasser. Alle Gyproc gipsprodukter er testet av Dansk Indeklima Mærkning og ligger i beste klasse. Gyproc har et effektivt innsamlings- og resirkuleringssystem for brukte gipsplater, og gjenbruker innsamlet gips i produksjonen av nye. Her kan du se sjekklista for bærekraftig bygging.

Nyheter

Vær på den sikre siden av stråling med Gyproc X-Ray

Gyproc X-Ray systemets fordeler gjør det til det perfekte valget for røntgenstråle-skjerming på sykehus, klinikker, tannlege- og veterinærkontorer og andre bygninger med krav til stråleskjerming.

Proff 34 – Et LETT valg

Hvis du vil gjøre jobben så effektiv og smidig som mulig, så er valget LETT! Glava Proff 34 er nemlig utviklet for å være lettest mulig å jobbe med.

Teknisk isolering

Lightweight solutions and products for marine/offshore

Glava Marine and Weber Marine's lightweight marine / offshore solutions meet the highest standards and requirements - and deliver high performance combining safety and comfort.