close-pop-up.svg

Slik sparkler du gips

Sparkling av gips er lett. Disse enkle tipsene får deg i mål.

Slette vegger er i tiden. En slett vegg får du med Gyprocs gipsplater. Det er et miljøvennlig valg fordi det robuste gipsmaterialet har lang levetid og kan resirkuleres. Det er enkelt å male eller tapetsere om når du vil oppgradere boligen, samtidig som det bidrar til et sunt inneklima.

Fremgangsmåte for sparkling av gips

Det viktigste tipset for å få et godt resultat er å legge sparkel i tynne lag, samt å la sparkelen få tørke helt før den slipes. Du skal totalt sparkle gipsskjøtene i tre omganger.

  1. Legg først sparkel i gipsskjøten og dra av det overflødige med sparkelspaden. Legg en papirremse i den våte sparkelen og dra over med sparkelspaden igjen. Da presser du remsen inn og all luft bak remsen ut. Bruk gjerne finsparkel til dette da den inneholder mer lim enn medium sparkel. La det tørke i ett døgn.
  2. Legg så på et nytt, tynt lag med sparkel – litt bredere enn det forrige – og la det tørke til dagen etter.
  3. Slip sparkelen med pussebrett på forlengerskaft og fjern så støvet med en microfibermopp. Slip med rolige bevegelser for å hindre at pussestøvet virvler rundt i hele rommet.
  4. Så sparkler du et siste, tynt lag på gipsen, nok en gang litt bredere enn det forrige. La det tørke til dagen etter og slip over en siste gang.

Sjekk om gipsskjøten er jevn

Sluttresultatet skal være en skjøt som går i ett med platene på begge sider. Sett gjerne en bred sparkelspade over skjøten for å sjekke - slipper den gjennom lys må du legge på mer sparkel. Vipper den fra side til side må du slipe bort sparkel.

Sparkler du skjøter som ikke har nedsenket fals er fremgangsmåten den samme, men du bør sparkle enda bredere ut for å sørge for at forhøyningen der papirremsen ligger, ikke synes. I tillegg bør du lage en liten V-fas, det vil si en skrå kant der platene møtes, for å få plass til sparkelen før du legger på papirremsen.

Gir et sunt inneklima

Gyprocs gipsplater er et rent naturprodukt som verken inneholder farlige tilsetningsstoffer eller bindemidler. Derfor avgir heller ikke produktene gasser. Alle Gyproc gipsprodukter er testet av Dansk Indeklima Mærkning og ligger i beste klasse. Gyproc har et effektivt innsamlings- og resirkuleringssystem for brukte gipsplater, og gjenbruker innsamlet gips i produksjonen av nye.

Åpenhetsloven i GLAVA

Som kunde eller samarbeidspartner av GLAVA, skal du være trygg på at vi er vårt ansvar bevisst for å ivareta arbeidstaker- og menneskerettighetene i hele vår verdikjede.

Vi søker ekspeditør til vårt sentrallager i Borge

Vi har ledig stilling som ekspeditør ved vårt sentrallager i Borge, og ser etter deg som enten har logistikkerfaring fra et miljø med høyt tempo og stor vareflyt, eller utdannelse innenfor logistikk. Du kan gjerne være nyutdannet. Ettersom sentrallagerets logistikkoppsett er under utvikling ser vi også etter deg som har interesse for fremtidige lederoppgaver.

Lønns- og HR-medarbeider

GLAVA® søker nå etter
Lønns- og HR-medarbeider
som skal ha ansvar for lønnsgodkjenning i GLAVA.