TEKNISK ISOLERING

Bruk smart verktøy for beregning

Programmet IsoDim® forenkler beregningsarbeidet. Komplekse beregninger kan gjøres fra enhver datamaskin eller nettbrett.

Verktøyet er beregnet for konsulenter, entreprenører, studenter og forskere. IsoDim® er en videutvikling og erstatter det nedlastbare programmet GTI, som for øvrig fremdeles kan lastes ned fra vår webside. IsoDim® er et omfattende beregningsprogram for industri-, VVS- og kuldebransjen som tar for seg kondens-, termisk- og lydisolering av rør, kanaler, tanker eller flater. Nå er det tid for IsoDim® - en plattformuavhengig online versjon. Rask, sikker og helt kostnadsfritt.

Regn ut for raske beslutninger

Å kunne regne ut isolasjonstykkelse, medietemperatur eller kondensrisiko når man er ute på byggeplassen gir nye muligheter for raske beslutninger og nyere estimater, sier Henrik Stene, produktsjef for teknisk isolasjon i GLAVA AS . IsoDim® tilbyr alle beregningsfunksjoner som har vært tilgjengelige i tidligere versjoner av GTI og fungerer stort sett på samme måte. En nyhet er blant annet at det nå er mulig å utføre beregninger på trelagsisolering og få beregnet U-verdier for rør (UL) og flater (U). Forskjellen er at du ikke trenger å laste ned noen programvare, og dermed kan nås fra forskjellige plattformer og enheter. Det web-baserte verktøyet fungerer godt selv på tabletter. IsoDim® helt gratis og krever ingen registrering.

Lyttet til kundene

– Vi har lyttet til våre kunder som noen ganger har opplevd at nedlastingen er en terskel. Det har også vært et ønske om et verktøy som fungerer på Apple iPad, Samsung Tablet, etc. I den nye versjonen IsoDim® løser vi alt dette, sier Henrik

Med IsoDim kan man utføre følgende beregninger på tekniske installasjoner: 

  • Varmetap
  • Temperaturendring i strømmende medie
  • Temperatur over tid i tank
  • Isolering mot utvendig kondens?- Isolering mot innvendig kondens
  • Frostbeskyttelse av vannledning
  • Lyddemping i kanalstrekk
  • Økonomisk beregning
  • Varmetapsberegninger utføres etter ISO 12241 som er en europeisk standard med regler for å kalkulere termisk isolering av bygningsutstyr og industriinstallasjoner. 

Du finner IsoDim® på www.glava.no under fanen BEREGNINGSPROGRAMMER OG APPER
eller ved direkte å gå inn via denne lenken; ISODIM