close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Trollveggen i tre etasjer

Stein Widar Hagen i S.W. Bygg og Glavas Børre Olsen står foran det aktuelle bygget og smiler til kamera.
I Finstads Gate på Hamar setter Castor Eiendom opp et tre etasjers bolighus med fire leiligheter og garasje i «bunnen». Alle yttervegger er reist med Glava Trollveggen.

 

– Vi begynte tidlig med arkitekt for å se på ulike løsninger her, og da vi vurderte Trollveggen, var han med på notene og tegnet det opp. Som vi ser nå, på denne tomta passer det veldig bra med en stablemur som Trollveggen, sier GLAVAs Børre Olsen.

Tre meter tilbakefyllingshøyde

Tomten i Finstads Gate er skrånende, og det blir tilbakefyllingshøyde på rundt tre meter i bakkant. Fasaden skal pusses med Weber Fiberpuss-system og delvis kles med Kebony. Tre av leilighetene skal selges, mens toppleiligheten disponeres av byggherren selv. Boligen er planlagt ferdigstilt sommeren 2020, og det er S.W. Bygg som setter opp boligen.

Bilde av en bygningsarbeider som jobber med Glava Trollveggen på et hus under oppføring.
Glava Trollveggen er enkel å kutte for å få åpninger til dører og vinduer

Solid og større utnyttelsesgrad

­– Vi valgte mursystemet Trollveggen på grunn av innfyllingsevnen og at vi får et 10 meter spenn på vegger, noe som gir veldig god romfølelse innvendig – du trenger rett og slett ikke så mange delevegger. Du kan altså fylle tre meters høyde på 10 meter og armere deretter. Det gjør bygget solid, og du får en større utnyttelsesgrad innvendig, sier Stein Widar Hagen i S.W. Bygg.

Bilde av elementene stående inne i et bygg.
Elementene i Glava Trollveggen er 198,5 cm brede og kan fås i 30 eller 60 cm høyde.

«Innmari bra» løsning

Han synes Glava Trollveggen er en, etter eget utsagn, innmari bra løsning.

– En av fordelene er at elementene ikke tar så stor plass på byggeplassen, du få større mengde på bilen, og systemet er enkelt og lett å jobbe med. Når du får gjort grunnarbeidet går det raskt å sette opp. Jeg vil si at det er enkelt, raskt og robust, samtidig som det har meget god u-verdi, sier Hagen.

Video: Glava Trollveggen mursystem

Både morsomt og spennende

– Med tanke på tilbakefyllingshøydene på oversiden av huset, landet vi altså på denne en treplansløsning med Trollveggen mursystem, og det har vært morsomt og spennende å følge prosessen, sier Børre Olsen. Han benytter også anledningen til å rose medarbeiderne i S.W. Bygg.

– De karene har gjort en fin jobb, raskt og effektivt, sier han.

Innovasjon

Tester etterisolering og fasade-fornyelse

GLAVA AS utvikler et nytt fasadeelement for etterisolering.
– Et veldig spennende innovasjons-prosjekt!

Vi ser bilde av den aktuelle hytta, kledd i tre og kleberstein med store vindusflater.
Mursystemer

Stilfull funkishytte i isolert mur

Denne hytta i Hemsedal er bygd med isolert mursystem fra bunn til topp. Det gir en godt isolert funkishytte.

Innervegg

Branningeniør argumenterer hardt for gips i rømningsvei

Sterkt skeptisk til å bruke brannmaling på massivtre i rømningsveier og korridorer, framfor gips.