close-pop-up.svg

Slik jobber vi med energieffektivisering

Artikkelen oppdatert 23. nov.2022
Artikkelen oppdatert 23. nov.2022

For å stoppe global oppvarming og få ned klimautslippene, må vi satse på energieffektivisering av bygningsmassen. For oss har det alltid handlet om å spare energi, både i vår egen produksjon og når vi bygger. 

Alle våre produkter er laget for norske forhold, hvor målet er å gjøre det enklere å etterisolere og energieffektivisere bygg og boliger. For eksempel utvikler vi stadig nye isolasjonsprodukter som skal gjøre det raskere å isolere godt. Og flere av Leca sine byggesystemer er ferdig isolert. 

For å sikre at produktene våre lages på en sparsommelig måte, jobber vi med å energieffektivisere egne fabrikker. Hittil har vi redusert gassforbruket med 12 prosent, som tilsvarer 500 tonn CO2-utslipp spart hvert år. Enkelte av våre fabrikker har gått over til bruk av elektriske trucker, som tidligere gikk på diesel.  

I 2023 åpnet vi verdens første helelektriske gipsplatefabrikk i Fredrikstad. Fabrikken vil redusere egne utslipp med over 23 000 tonn CO2 i året, og redusere energiforbruket per produserte enhet med 30 prosent.

Dette er våre mål: 

  • Innen 2025 skal vi redusere energibruken med 5 prosent 
  • Innen 2030 skal vi redusere energibruken med 15 prosent 
  • Innen 2030 skal vi være en karbonnøytral virksomhet