Skillevegg

Dobbelt stenderverk med trippel platekledning

Konstruksjonen benyttes der det stilles strenge krav til lydisolasjon, f.eks. skillevegg mellom to boenheter.

Konstruksjonen er en dobbeltvegg bygget opp av to rekker med min. 48 x 73 mm trestendere eller min. 70 mm stålstendere montert på c/c 600 mm.
For å unngå utilsiktet kontakt mellom stenderne bør avstanden mellom dem være 1 - 2 cm. Veggen isoleres med GLAVA® Plate/Rull, alt. GLAVA® Stålstenderplate/-rull i to lag. Veggen kles med tre lag 12,5 mm gipsplater på hver side. Disse monteres med forskutte skjøter.
Under bunnsvill og over toppsvill bør det benyttes GLAVA® Laftestrimmel eller GLAVA® Svillunderlag, for å sikre god tetting mellom svill og tilstøtende konstruksjon.

For skillevegger mellom to boenheter blir det stilt både lyd- og brannkrav. Konstruksjonen som skal til for å tilfredsstille de strenge lydkravene, fører til at  veggen i de aller fleste tilfeller automatisk oppfyller brannkravene. Dermed er lydisoleringen det viktigste å fokusere på og ofte det dimensjonerende kravet.

Lufttetting av skillekonstruksjonen er meget viktig. Uansett hvor mange platelag som monteres på stenderverket, enkle, adskilte eller doble stenderverk, vil lyden trenge igjennom en konstruksjon som ikke er lufttett. I overgangene vegg/vegg, vegg/tak og vegg/gulv må det lufttettes, og til dette benyttes høyelastisk fugemasse. Avslutt platelagene med 5 -10 mm klaring fra gulv, tak og tilstøtende vegger. I fugen legges GLAVA® Bunnfyllingslist og deretter fuges det med høyelastisk fugemasse.

Les også Generelt om skillevegger.

Lydreduksjon og brannmotstand
Isolasjons-
tykkelse
[mm]

Trestender

Stålstender
Hulroms-
dybde
[mm]

Forventet
lydreduksjon 
R' w  [dB]

Brannmotstand Hulroms-
dybde
[mm]
Forventet
lydreduksjon 
R' w  [dB]
Brannmotstand
2 x 50 170 - - 160 60 EI 60
2 x 70 170 60 EI 90 / REI 60

160 60 EI 90 / EI 120¹
100 + 70 170 60 160 60

Lurer du på noe. Ta kontakt med en av våre dyktige fagfolk, så hjelper vi deg.

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev.