Skillevegg

Stålstenderverk med ensidig platekledning (sjaktvegg)

Stålstendere monteres på c/c 600 mm, og første platelag monteres og festes med alle vertikale skjøter understøttet. Andre platelag monteres på første lag med forskutte skjøter.
Der det stilles krav til lydisolasjon må veggen fylles helt eller delvis med GLAVA® Stålstenderplate/-rull.

Sjaktvegger kan benyttes til innkassing og støyisolering av rør og/eller for å beskytte el.føringer og rørføringer mot brann. 
I konstruksjoner hvor det stilles krav til ubrennbare materialer kan man f.eks. benytte gipsplater, stålstendere og glassull.
I alle andre tilfeller kan trestendere, sponplater og andre brennbare materialer benyttes.

Under bunnsvill og over toppsvill bør det benyttes GLAVA® Laftestrimmel eller GLAVA® Svillunderlag, dette for å sikre god tetting mellom svill og tilstøtende konstruksjon.

Lufttetting av skillekonstruksjonen er meget viktig. Uansett hvor mange platelag som monteres vil lyden trenge igjennom en konstruksjon som ikke er lufttett. I overgangene vegg/vegg, vegg/tak og vegg/gulv må lufttettes, og dette gjøres med høyelastisk fugemasse.
Avslutt platelagene med 5 -10 mm klaring fra gulv, tak og tilstøtende vegger. I fugen legges GLAVA® Bunnfyllingslist og deretter fuges det med høyelastisk fugemasse.

Les også Generelt om skillevegger.

Lydreduksjon og brannmotstand
Isolasjons-
tykkelse
[mm]

Stender-
dimensjon
[mm]

Forventet
lydreduksjon
R' w  [dB]

0 75 28
100 95 34
Brannmotstand EI 30 / EI 601

 

Lurer du på noe. Ta kontakt med en av våre dyktige fagfolk, så hjelper vi deg

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev.