Yttervegg

POREBETONGVEGG MED GLAVA PLUSS SYSTEM

GLAVA® Pluss System består av stendere laget av stuket glassull (stående fibre) med pålimt treverk.

Stuking av glassull gir høy trykkstyrke kombinert med lav vekt. Treverket er stykker av bord som er fingerskjøtet og limt for høy stivhet og minimal kuving. Stenderen kommer i to utgaver. "Stender 1" har treverk kun på en side, mens "Stender 2" har treverk på begge sider. Treverket er ikke gjennomgående, men er limt til den trykkfaste glassullen. Dette minimerer kuldebroer, og gir et homogent isolasjonssjikt.

GLAVA® Pluss System egner seg godt til både rehabilitering og nybygg. Systemet kan festes i bærende ytterveggskonstruksjoner av pore-/gassbetong, betong, tegl, stenderverk av tre og massivtre.
I pore-/gassbetong må det benyttes skruer beregnet for dette porøse materialet.

Systemet er enkelt, raskt og lett å håndtere, og det monteres med helt vanlig håndverktøy. Systemet gir fleksibilitet med tanke på valg av kledning, noe som gir stor arkitektonisk frihet – særlig ved rehabilitering.
I tillegg kan f.eks. nytt el. anlegg og/eller ventilasjonsanlegg legges skjult inn i veggen. Det er enkelt å skjære ut i isolasjonen med en god kniv.

Ved rehabilitering bør man vurdere behovet for etterisolering av kjellervegg eller ringmur, og dette bør gjøres før man starter med montering av systemet.

Utvendig isolering av murvegger reduserer faren for fuktskader kontra om det kun blir isolert innvendig. Murveggen kommer i et annet klima, blir varmere og dermed tørrere. Løsningen kan også redusere eventuelle kuldebroer.

Se egen monteringsanvisning for utfyllende informasjon.

Les også Generelt om yttervegger.

 

U-verdi

200 mm porebetong c/c avstand
Isolasjon i GLAVA Pluss system 600 mm 1000 mm
145 mm stender

EXTREM 32 0,239 0,221
PROFF 34 0,246 0,229
195 mm stender

EXTREM 32 0,183 0,169
PROFF 34 0,188 0,176
290 mm stender EXTREM 32 0,126 0,117
PROFF 34 0,130 0,122

Lurer du på noe. Ta kontakt med en av våre dyktige fagfolk, så hjelper vi deg.

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev.