Lydisolering

Lydisolering mot eksisterende vegg

Sjeneres du av støy fra nabo, oppgang eller utenfra kan du enkelt bygge en ny lett lydvegg mot den eksisterende veggen.

For å få et tilfredsstillende resultat er det viktig med riktig utførelse. Små unøyaktigheter kan lett ødelegge et forventet godt resultat.

Den nye lydveggen bygges opp med et stenderverk av f.eks 48 x 73 mm. Stenderne monteres med en avstand til den eksisterende veggen på min.10 mm. Under bunnsvill og over toppsvill legges et dempesjikt av Svillunderlag eller GLAVA® Laftestrimmel. Stenderne må ikke presse mot svillene.

Selv om stenderverket har en avstand til den eksisterende veggen på min. 10 mm, skal isolasjonen legges helt inntil den eksisterende veggen. Lyden vil absorberes i isolasjonen. Det er ikke nødvendig å bruke tunge isolasjonsplater i form av spesielle lydplater. Disse har betydelig høyere pris mens resultatet blir ikke nevneverdig forbedret. Kledningen skal derimot være «tung» og «bøyelig» f.eks. gips- eller sponplater med tykkelse 11-13 mm.

Etter at isolasjonen er lagt på plass monteres platene i form av gips- eller sponplater. Benytt gjerne to platelag. Trepanel er dårlig egnet fordi den er veldig luftåpen. Det er viktig at veggen er lufttett i alle skjøter og overganger mellom vegg/vegg, vegg/tak og vegg/gulv. Bruk her elastisk fugemasse med elastisitet over 10%.  Platelagene må ikke limes sammen, og platene monteres forskjøvet i forhold til hverandre.

Lurer du på noe. Ta kontakt med en av våre dyktige fagfolk, så hjelper vi deg.

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev.