close-pop-up.svg

Dobbelt stenderverk med trippel platekledning

I denne løsningen

Glava

Kontakt oss om denne løsningen

Lydreduksjon og brannmotstand

Isolasjons-
tykkelse
[mm]

Trestender

Stålstender

Hulroms-
dybde
[mm]

Forventet
lydreduksjon
R' w  [dB]

Brann-motstand

Hulroms-
dybde
[mm]

Forventet
lydreduksjon
R' w  [dB]

Brann-motstand

2 x 70

160

62

EI 602

150

62

EI 90 / EI 120¹

100 + 70

190

62

160

60

1) Ved bruk av Gyproc Protect F i ytterste lag.
2) Forutsetter min. 48x73 mm bindingsverk.

For å unngå utilsiktet kontakt mellom stenderne bør avstanden mellom dem være 1 - 2 cm. Veggen isoleres med Glava Plate/Rull, alt. Glava Stålstenderplate/-rull i to lag. Veggen kles med tre lag 12,5 mm gipsplater på hver side. Disse monteres med forskutte skjøter. 
Under bunnsvill og over toppsvill bør det benyttes Glava Laftestrimmel eller Glava Svillunderlag, for å sikre god tetting mellom svill og tilstøtende konstruksjon.  
 
For skillevegger mellom to boenheter blir det stilt både lyd- og brannkrav. Konstruksjonen som skal til for å tilfredsstille de strenge lydkravene, fører til at  veggen i de aller fleste tilfeller automatisk oppfyller brannkravene. Dermed er lydisoleringen det viktigste å fokusere på og ofte det dimensjonerende kravet.  
 
Lufttetting av skillekonstruksjonen er meget viktig. Uansett hvor mange platelag som monteres på stenderverket, enkle, adskilte eller doble stenderverk, vil lyden trenge igjennom en konstruksjon som ikke er lufttett. I overgangene vegg/vegg, vegg/tak og vegg/gulv må det lufttettes, og til dette benyttes høyelastisk fugemasse. Avslutt platelagene med 5 -10 mm klaring fra gulv, tak og tilstøtende vegger. I fugen legges Glava Bunnfyllingslist og deretter fuges det med høyelastisk fugemasse. 

Dokumentasjon relatert til løsningen

Kontakt oss om denne løsningen