close-pop-up.svg

Stålstenderverk med ensidig platekleding (Sjaktvegg)

I denne løsningen

Glava

Kontakt oss om denne løsningen

Lydreduksjon og brannmotstand

Isolasjons-
tykkelse
[mm]

Stender-
dimensjon
[mm]
Forventet
lydreduksjon
R' w [dB]
070/9530
70/10070/9535
BrannmotstandEI 30 / EI 60¹

1 Forutsetter bruk av to lag Gyproc Protect F. Brannmotstanden gjelder uten isolasjon, og uansett hvilken veggside som utsettes for brannpåvirkning. 

Stålstendere monteres på c/c 600 mm, og første platelag monteres og festes med alle vertikale skjøter understøttet. Andre platelag monteres på første lag med forskutte skjøter.
Der det stilles krav til lydisolasjon må veggen fylles helt eller delvis med Glava Stålstenderplate/-rull.
 
I konstruksjoner hvor det stilles krav til ubrennbare materialer kan man f.eks. benytte gipsplater, stålstendere og glassull.
I alle andre tilfeller kan trestendere, sponplater og andre brennbare materialer benyttes.

Under bunnsvill og over toppsvill bør det benyttes Glava Laftestrimmel eller Glava Svillunderlag, dette for å sikre god tetting mellom svill og tilstøtende konstruksjon.

Lufttetting av skillekonstruksjonen er meget viktig. Uansett hvor mange platelag som monteres vil lyden trenge igjennom en konstruksjon som ikke er lufttett. I overgangene vegg/vegg, vegg/tak og vegg/gulv må lufttettes, og dette gjøres med høyelastisk fugemasse.
Avslutt platelagene med 5 -10 mm klaring fra gulv, tak og tilstøtende vegger. I fugen legges Glava Bunnfyllingslist og deretter fuges det med høyelastisk fugemasse.

Dokumentasjon relatert til løsningen

Kontakt oss om denne løsningen