close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Dobbelt stenderverk med trippel platekledning

Glava IsolasjonGyproc
Konstruksjonen er en dobbeltvegg bygget opp av to rekker med min. 48 x 73 mm trestendere eller min. 70 mm stålstendere montert på c/c 600 mm.

For å unngå utilsiktet kontakt mellom stenderne bør avstanden mellom dem være 1 - 2 cm. Veggen isoleres med Glava Plate/Rull, alt. Glava Stålstenderplate/-rull i to lag. Veggen kles med tre lag 12,5 mm gipsplater på hver side. Disse monteres med forskutte skjøter. 
Under bunnsvill og over toppsvill bør det benyttes Glava Laftestrimmel eller Glava Svillunderlag, for å sikre god tetting mellom svill og tilstøtende konstruksjon.  
 
For skillevegger mellom to boenheter blir det stilt både lyd- og brannkrav. Konstruksjonen som skal til for å tilfredsstille de strenge lydkravene, fører til at  veggen i de aller fleste tilfeller automatisk oppfyller brannkravene. Dermed er lydisoleringen det viktigste å fokusere på og ofte det dimensjonerende kravet.  
 
Lufttetting av skillekonstruksjonen er meget viktig. Uansett hvor mange platelag som monteres på stenderverket, enkle, adskilte eller doble stenderverk, vil lyden trenge igjennom en konstruksjon som ikke er lufttett. I overgangene vegg/vegg, vegg/tak og vegg/gulv må det lufttettes, og til dette benyttes høyelastisk fugemasse. Avslutt platelagene med 5 -10 mm klaring fra gulv, tak og tilstøtende vegger. I fugen legges Glava Bunnfyllingslist og deretter fuges det med høyelastisk fugemasse. 

Lydreduksjon og brannmotstand

Isolasjons-
tykkelse
[mm]

Trestender

Stålstender

Hulroms-
dybde
[mm]

Forventet
lydreduksjon
R' w  [dB]

Brann-motstand

Hulroms-
dybde
[mm]

Forventet
lydreduksjon
R' w  [dB]

Brann-motstand

2 x 70

160

62

EI 602

150

62

EI 90 / EI 120¹

100 + 70

190

62

160

60

1) Ved bruk av Gyproc Protect F i ytterste lag.

2) Forutsetter min. 48x73 mm bindingsverk.