close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Etterisolering av kjellergulv

Glava Isolasjon
Dersom kjelleren skal innredes, er det viktig å påse at kjelleren er tørr. Hvis kjelleren ikke er tørr må dette utbedres først.

Hvis kjelleren ikke er tørr må dette utbedres først.

Tykkelsen på isolasjonen bestemmes utifra isolasjonsbehov og kjellerens takhøyde. 

Mot betonggulvet legges en 0,20 mm plastfolie, som fuktsperre, med 50 cm overlapp og tapede skjøter. 

Tilfarere av f.eks. 48 x 98 mm legges ut med senteravstand 600 mm. Det gir plass til 100 mm isolasjon. Ved behov for høydejustering må tilfarerne justeres med klosser/kiler. 

NB! Hvis det ikke er isolasjon under det eksisterende gulvet må det ikke isoleres mer enn 50 mm i tilfarergulvet, pga. fare for kondens. 

Glava Plate/Rull monteres mellom tilfarerne. 

22 mm sponplater eller gulvbord festes til tilfarerne. Sponplatene limes og skrues fast til tilfarerne. 

Til slutt legges parkett, laminat e.l. 

PS. Det finnes også justerbare tilfarere som vil forenkle justeringen betydelig. Med justeringsskruer i plast (evt. andre uorganiske materialer) vil evt. kondensering ikke bli så kritisk. 

Flytende gulv i kjeller 

Om man vil ha en enklere løsning, er det mulig å legge EPS eller XPS på gulv med en sponplate over. Det er viktig å bruke EPS med høy trykkfasthet, min. Glava EPS S 150. Dampsperre legges over EPS/XPS. Deretter legges 22 mm gulvsponplater som trykk- og lastfordelende sjikt over. Deretter monteres ønsket overgulv. 

Isolering_av_kjellergulv_EPS_Lavopploest3.jpg
KJELLERGULV Isolering av kjellergulv med GLAVA EPS (Isopor)

Denne løsningen gjelder for bygg i risikoklasse 1,2 og 4 og brannklasse 1.