close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Innvendig vegg av tegl

Glava IsolasjonGyproc
 Innvendig vegg av tegl med isolert påforing og platekleding

Tabellen angir forventet lydreduksjonen både med og uten påforing. For å oppnå god lydreduksjon skal stenderne plasseres uten fysisk kontakt, og minimum 1 cm fra teglsteinsvangen. 

Til skillevegger/lettvegger innenfor samme boenhet stilles det ikke formelle varme-, lyd- eller brannkrav. Allikevel er det meget viktig for brukerkomforten at skillevegger lydisoleres godt. Der det ikke er krav til brann eller lyd vil det uansett være en fordel å isolere innvendige skillevegger, da det blir lettere å holde ulik temperatur mellom forskjellige rom, f.eks. mellom soverom og stue. 
 
For skillevegger mellom to boenheter blir det stilt både lyd- og brannkrav. Konstruksjonen som skal til for å tilfredstille de strenge lydkravene fører til at  veggen i de aller fleste tilfeller automatisk oppfyller brannkravene. Dermed er lydisoleringen det viktigste å fokusere på og ofte det dimensjonerende kravet. 

Lufttetting av skillekonstruksjoner er meget viktig. Uansett hvor mange platelag som monteres på stenderverket, enkelt, adskilt eller dobbelt stenderverk, vil lyden trenge igjennom en konstruksjon som ikke er lufttett. I overgangene vegg/vegg, vegg/tak og vegg/gulv må det lufttettes, og til dette benyttes høyelastisk fugemasse. Avslutt platelag(ene) med 5-10 mm klaring fra gulv, tak og tilstørende vegger. I fugen legges GLAVA® Bunnfyllingslist og deretter fuges det med høyelastisk fugemasse.  

Isolasjons- 
tykkelse  
[mm] 

Hulroms- 
dybde  
[mm] 

Forventet 
lydreduksjon  
R' w  [dB] 

Brannmotstand  

41 

REI 90 (A 90) 

50 

45 

50 

REI 120 (A 120) 

100 

95 

52