close-pop-up.svg

Pluss System

I denne løsningen

Glava Isolasjon

Kontakt oss om denne løsningen

Glava Pluss System består av stendere laget av stuket glassull (stående fibre) med pålimt treverk.

Stuking av glassull gir høy trykkstyrke kombinert med lav vekt. Treverket er stykker av bord som er fingerskjøtt og limt for høy stivhet og minimal kuving. Stenderen kommer i to utgaver: plusstender 1 har treverk på én side mens plusstender 2 har treverk på begge sider. Treverket er ikke gjennomgående, men er limt til den trykkfaste glassullen. Det minimerer kuldebroer og gir et sammenhengende isolasjonssjikt.

Glava Pluss System egner seg godt til både oppgradering og nybygg.

Systemet kan festes i bærende ytterveggskonstruksjoner av krysslimt tre (KL-tre, også kalt massivtre), stenderverk av tre (min. 45 mm bredde), betong, massivtegl, lettklinker og pore-/gassbetong. Systemet er enkelt, raskt og lett å håndtere, og monteres med helt vanlig håndverktøy. I tillegg er det meget fleksibelt med tanke på valg av kledning, noe som gir stor arkitektonisk frihet – særlig ved oppgradering.

Nytt el.anlegg og/eller ventilasjonsanlegg kan f.eks. legges skjult inn i veggen. Det er enkelt å skjære ut i isolasjonen med en god kniv. Ved oppgradering bør man vurdere behovet for etterisolering av kjellervegg eller ringmur, og dette bør gjøres før man starter med montering av systemet.

Dokumentasjon relatert til løsningen

Kontakt oss om denne løsningen