close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Stålstenderverk med platekledning

Glava IsolasjonGyproc
Sjaktvegger kan benyttes til innkassing og støyisolering av rør og/eller for å beskytte el.føringer og rørføringer mot brann. 

Stålstendere monteres på c/c 600 mm, og første platelag monteres og festes med alle vertikale skjøter understøttet. Andre platelag monteres på første lag med forskutte skjøter.  
Der det stilles krav til lydisolasjon må veggen fylles helt eller delvis med Glava Stålstenderplate/-rull. 

I konstruksjoner hvor det stilles krav til ubrennbare materialer kan man f.eks. benytte gipsplater, stålstendere og glassull. I alle andre tilfeller kan trestendere, sponplater og andre brennbare materialer benyttes.  
 
Under bunnsvill og over toppsvill bør det benyttes Glava Laftestrimmel eller Glava Svillunderlag, dette for å sikre god tetting mellom svill og tilstøtende konstruksjon.  
 
Lufttetting av skillekonstruksjonen er meget viktig. Uansett hvor mange platelag som monteres vil lyden trenge igjennom en konstruksjon som ikke er lufttett. I overgangene vegg/vegg, vegg/tak og vegg/gulv må lufttettes, og dette gjøres med høyelastisk fugemasse.  
Avslutt platelagene med 5 -10 mm klaring fra gulv, tak og tilstøtende vegger. I fugen legges Glava Bunnfyllingslist og deretter fuges det med høyelastisk fugemasse.

Lydreduksjon og brannmotstand

Isolasjons-
tykkelse
[mm]

Stender-
dimensjon
[mm]

Forventet
lydreduksjon
R' w  [dB]

0

70/95

30

70/100

70/95 

35

Brannmotstand

EI 30 / EI 601

1) 1) Forutsetter bruk av to lag Gyproc Protect F. Brannmotstanden gjelder uten isolasjon, og uansett hvilken veggside som utsettes for brannpåvirkning.