close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Weber flislegging av storformat fliser på vegg og gulv

Weber
Den keramiske flisindustrien setter hele tiden ny standard for hva som er mulig å produsere. De følger trendene, og flisene blir enda større og mange også enda tynnere. Kundene ønsker jevnere overflater og belegg med færre fuger og smalere fuger.

Legging av storformatflis krever stor nøyaktighet og kunnskap av utførende, men også kreativitet og en del spesielle verktøy. Noe av det viktigste er forarbeidet på underlaget før liming av flisene. Overflaten på underlaget må ofte være jevnere og rettere enn hva standarden tilsier for å oppnå et godt resultat.

Fordeler

 • Produkter som er enkle og gode å bruke
 • Foretrukket av profesjonelle håndverkere
 • Fasade

Montering

Oppretting av underlag

Bilde1: Weber_flislegging_av_storformat_oppretting1.jpg

 1. Gulv kan sjekkes med rettholt eller ved å bruke laser med mottaker på sjekkpunkter på gulvet. Hvis gulvet ikke er rett, kan det settes ut Weber gulvmarkører for avrettingsmasse og kappe disse i riktig høyde før en heller ut Weber avrettingsmasse opp til toppen på markørene. Dette er den beste måten å få et helt rett gulv på. Bruk ca 4 stk weber gulvmarkører pr. m2

Bilde 2: Weber_flislegging_av_storformat_oppretting2.jpg

 1. Ved flislegging på gulv av Calciumsulfat støp/avretting, bør ikke vann fra flislimet kunne trenge ned i underlaget. Ved legging av storformatflis, vil overskuddsvannet fra vanlig flislim ikke lett kunne tørke ut/fordampe gjennom fuger, men bli innestengt under flisene i lang tid før det tørker ut. Dette fordi det gjerne er få og små fuger limet kan tørke ut gjennom. For å beskytte underliggene støp/avretting, anbefales det å prime overflaten med en epoxyprimer (weberprim 807 eller weberfloor 710) og sandavstrø i fersk primer.

Bilde 3: Weber_flislegging_av_storformat_oppretting3.jpg

 1. Oppretting av vegger kan gjøres med flislim, hvis det er små områder og ikke tykke lag som må rettes opp. Ved større og tykkere opprettinger, bør produkt vurderes ut fra underlag. Et hurtigherdende produkt som en kan bygge litt med, er weber wall plaster rapid hurtigherdende puss og avrettingsmørtel.

Bilde4: Weber_flislegging_av_storformat_oppretting4.jpg

 1. For plane og rette gulv kan det brukes Weber Gulvavretting Normal eller Hurtig, weberfloor 110, 120, 130 eller 140 på betongunderlag. For finavretting kan weberfloor 4031 og 4032 Superflow Rapid DR benyttes.

Forbehandling

Bilde5: Weber_flislegging_av_storformat_forbehandling5.jpg

 1. Priming av underlag gjøres med egnet primer. For sugende underlag kan weberfloor 4716, eventuelt weberprim 801, benyttes. For ikke sugende og vanskelig underlag kan weberprim 803 benyttes.

Forarbeid

Bilde1: Weber_flislegging_av_storformat_forarbeid1.jpg

 1. Gjennomføringer i gulv og vegg må skjæres og bores ut før montering begynner. Her kan det være lurt å lage pappsjablonger etc. for at hull skal bli helt riktig.

Bilde 2: Weber_flislegging_av_storformat_forarbeid2.jpg

 1. Ved stadig større flisformat, vil det også bli vanskeligere å oppnå full limdekning. For å oppnå best mulig dekning anbefales det å bruke dobbeltliming, metoden der det påføres lim på underlag og flisens bakside. Ved liming av større fliser, vil også forbruket av flislim stige. Ved liming av store fliser bør det benyttes et hurtig flislim som f.eks weber flow fix rapid.

Liming på vegg

Bilde 3: Weber_flislegging_av_storformat_liming_paa_vegg3.jpg

 1. Etter at flislimet er dratt på underlag og bakside på flis, kan montering av flis utføres i det ferske limet. Det kan være lurt å bruke store sugekoppholdere til denne monteringen. Fugesnor eller fugekryss/ avstandsholdere bør være montert før flisen settes opp. Det anbefales å bruke låsekiler for å få kantene jevne.

Liming på gulv

Bilde 4: Weber_flislegging_av_storformat_liming_paa_gulv4.jpg

 1. Storformat flislegging på gulv bør i alle tilfeller utføres med dobbelt liming. Her kan det også være lurt å bruke heve- og senkesystemer for å lettere oppnå en jevn overflate. Det anbefales å bruke låsekiler for å få kantene jevne.

Ta opp flis

Bilde 5: Weber_flislegging_av_storformat_ta_opp_flis5.jpg

 1. Hvis en må ta opp flis, anbefales det å benytte sugekoppholdere. Årsaker til å ta opp flis kan være at det er altfor lite lim under en side av flisen, eller at det er noe galt med overflaten/størrelsen som gjør at den må byttes

Fuge

Bilde 6: Weber_flislegging_av_storformat_fuge6.jpg

 1. Fugebredde og fugeandel blir stadig mindre, men fugebredden bør være minst 3 mm for at flisflaten skal kunne ta opp bevegelser fra underlaget, og for at fugeandelen ikke blir underdimensjonert. Bevegelsesfuger og dilatasjonsfuger kan med fordel utføres med fugeprofiler som avbildet.

Bilde 7: Weber_flislegging_av_storformat_fuge7.jpg

 1. weber classic grout eller weber rapid grout kan benyttes til fuging. Påfør massen diagonalt over flisene, og vent med vasking til fugemassen har satt seg.

Bilde 8: Weber_flislegging_av_storformat_fuge8.jpg

 1. Vasking gjøres med rent vann og svamp.

Bilde 9: Weber_flislegging_av_storformat_fuge9.jpg

 1. Overganger og bevegelsesfuger kan fuges med weber neutral silicone.

1. Underlag Betong, mur, stabile egnede plater
Primer weberfloor 4716/weberprim 801/weberprim 803
2. 1. sjikt vanntetting webertec 822/webertec Superflex D2
3. 2. sjikt vanntetting webertec 822/webertec Superflex D2
4. Flislim weber flow rapid fix
5. Fugemasse weber classic grout/weber rapid grout
Elastisk fugemasse weber neutral silicone