close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Sammen kan vi bygge grønnere

Vi i GLAVA® vil bidra til gode bygg, både for de som skal bruke dem i dag, og de som kommer etter oss. Vi skal utvikle bærekraftige løsninger og legge til rett for mer effektive byggeprosesser, som gir dokumentert miljøeffekt.

 

Vi som er leverandører til norsk byggenæring har et stort ansvar. Vi kan påvirke hele Norges miljøregnskap. Derfor jobber vi i GLAVA® kontinuerlig med å utvikle en grønnere verdikjede – fra råvare til ferdig bygg. På den måten kan vi bidra til det beste for bygg, folk og samfunn.

Vi skal være den beste partneren for alle som vil produsere bærekraftige bygg. Det setter premisser for hva vi skal drive med fremover.

Mads Rikardsen

Leder for laboratoriet og utviklingsavdelingen i GLAVA®

Hva er grønn innovasjon?

Grønn innovasjon betyr at vi prøver å gjøre alt det vi driver med litt grønnere.

Glava_miljø-ill_Bærekraft.jpg

Bærekraftige råvarer
Når du leverer en tom vinflaske eller en gammel bilrute til gjenvinning, putter vi det inn i isolasjonen vår. Gips som før havnet på deponi, bruker vi til å lage nye gipsplater. Mindre avfall, og mindre behov for helt nye råvarer. Vinn-vinn.

Glava_miljø-ill_ModerneProduksjon.jpg

Moderne produksjon
Smartere energistyring, bedre isolering, mindre utslipp og redusert svinn. Produktene som kommer ut av anleggene våre, bidrar til å spare energi. Vi sparer med måten vi lager dem på.

Glava_miljø-ill_HelhetligeLøsninger.jpg

Helhetlige løsninger
Hus som er godt tilpasset norske forhold, slipper ut mindre energi som heller kan brukes til å elektrifisere utslippstunge sektorer. Som å lade elbilen i stedet for å fyre for kråka. Dessuten er de bygget for å vare. Flere nybygg vil aldri løse klimakrisen. Da må vi passe bedre på de som allerede står her.

Glava_miljø-ill_EffektivLogistikk.jpg

Effektiv logistikk
Vi komprimerer isolasjonen vår ned til en femtedel av bruksvolum. Det betyr i praksis at pakkene tar mindre plass, og gir færre biler på veien. Færre kjøreturer, gir mindre utslipp.

Se hvordan vi jobber med å utvikle en grønnere verdikjede - fra råvare til ferdig bygg:

10 TWH innen 2030

Stortinget har vedtatt å redusere energibruken i eksisterende bygg med 10 TWh innen 2030, hvorav 4 TWh skal tas i boliger. Det tilsvarer etterisolering og nye vinduer i 400.000 av de 800.000 eneboligene bygget på andre halvdel av 1900-tallet.

Glava_miljø-ill_Paris.jpg

Veien til Paris går gjennom husene våre
Hvordan? Bygg står for 40 prosent av utslippene på verdensbasis. Skal vi greie klimaforpliktelsene våre og innfri målene i Paris-avtalen, er vi som bransje nødt til å lykkes med å gjøre hele verdikjeden mer miljøvennlig. For oss handler det om å planlegge bærekraftige bygg som gir lavest mulig utslipp, i både bygging og bruk.

Derfor sier vi at veien til Paris går gjennom husene våre. Det viktigste vi kan bidra med er å legge til rette for god planlegging av bygg og smart rehabilitering, og energieffektivisering i praksis.

Opptil 80 prosent returglass
Isolasjonen vår består av opptil 80 prosent returglass. Jo mer vi kan få tak i, jo mer tar vi.

Glava_miljø-ill_Syltetøyglass.jpg

Gamle bilruter, vinflasker og syltetøyglass knuses hos Norsk Gjenvinning før det går rett inn i vår produksjon. Isolasjonen ender opp i veggen hos naboen som både kutter strømregningen sin og sparer samfunnet for energi vi heller kan bruke på å elektrifisere utslippstunge sektorer.

Men livet til vinflasken stopper ikke der. Avfall fra isolasjonen går nemlig inn i produksjonen av Leca-kulene du bruker i plantekassa for bedre drenering og vekst.

Sirkulærøkonomi i praksis: Fra vinflaske til isolasjon til leca-kuler

Det er et mål for myndighetene at mer og mer av økonomien vår skal bli sirkulær. Det vil si at vi det som tidligere var avfall blir til en ny råvare, og går inn igjen i det økonomiske kretsløpet.

Resultatet er mindre avfall, mindre press på råvarer som ikke er fornybare og mindre utslipp fra produksjon.

Glava_miljø-ill_GrønnPlante.jpg

Som med isolasjon i Leca-kuler, jobber vi hele tiden med å se på hvordan vi kan bruke eget avfall i egne eller andres industriprodukter. Gjennombruddet med Leca reduserte avfallet til eksterne deponier fra fabrikken vår i Askim med 30 til 40 prosent i året. I Fredrikstad bygger vi eget gjenvinningsanlegg for gips, vegg i vegg med gipsplateproduksjonen.

Om isolasjon og bærekraft i GLAVA®

Hvorfor er byggbransjen så viktig i arbeidet med innovasjon og bærekraft?

Visste du at ...

… vi prioriterer leverandører som kan dokumentere miljøfordeler, og at alle våre merkevarer har en EPD (Environmental Product Declaration) på sine produkter?

Miljødokumentasjon er blitt et tydelig konkurransefortrinn, både for oss som produserer byggevarer og de som bygger.

Mads Rikardsen

Leder for laboratoriet og utviklingsavdelingen i GLAVA®

– Vi har tett dialog med store entreprenører for å få til så miljøeffektive løsninger som mulig. Ting som samleveranser, levering til riktig tid og håndtering av avfall er stadig viktigere. Miljødokumentasjon er blitt et konkurransefortrinn både for oss som produserer byggevarer og de som bygger, sier Mads Rikardsen.

Miljø og bærekraft

Det er fortsatt brikker som må på plass for en grønnere byggebransje

Det er potensial for å kutte CO2 i mange ledd innen byggebransjen. Derfor er det behov for nye løsninger i alle deler av verdikjeden.

Leca-kuler på hvit bakgrunn
Miljø og bærekraft

Biprodukter fra glassull får nytt liv i LECA®

Biprodukter fra GLAVAs glassullproduksjon brukes i produksjon av LECA® LWA.

Innovasjon

Tester etterisolering og fasade-fornyelse

GLAVA AS utvikler et nytt fasadeelement for etterisolering.
– Et veldig spennende innovasjons-prosjekt!