Om Glava - Pressemelding

Bedre isolasjonskvalitet gir større frihet for husbyggere. Derfor valgte Ulf Larsen og Mesterbygg i Moss å bygge med GLAVA® Proff 35. (Foto: Paal-André Schwital)

GLAVA® Proff 35 - innarbeidet i norske hus

GLAVA® Proff 35 er godt innarbeidet i norsk husbygging, praktisk talt.

GLAVA® Proff 35 har tatt over for det som tidligere het A37. Erstatningen betyr først og fremst seks prosent bedre isolasjonsegenskaper enn det som var standard tidligere. Produktet er fleksibelt og har isolasjonskvalitet som er godt tilpasset norske forhold.

Større frihet i boligen

– De som bygger nye boliger i dag vil ha mindre varmetap med nye GLAVA® Proff 35, sammenlignet med identiske hus som er bygd med lavere isolasjonsverdi. Det har gitt større fleksibilitet for boligeiere og boligbyggere, illustrerer Bjørn Grasdal, markedssjef på Bygg i GLAVA®.

– Det betyr at det eksempelvis er mulig å øke vindusarealet, og fortsatt holde seg godt innenfor forskriftenes energikrav. De som utformer huset har dermed større frihet til å velge materialer, og har mer å sjonglere på.

Byttet etter lansering av GLAVA® Proff 35

– For oss som gjør energiberegning av alle hus, er vi opptatt av å bruke produkter som får regnestykket til å gå opp på en lønnsom måte, sier Ulf Larsen, daglig leder i Mesterbygg Moss. Han mener bedre isolasjonsverdi er spesielt viktig nå som forskriftene stiller krav til å finregne på energiverdien. Det var også utslagsgivende for at Mesterbygg Moss valgte å bytte isolasjonsleverandør da GLAVA® Proff 35 kom på markedet. Mesterbygg Moss er en del av Mesterhus-kjeden, med 25 ansatte og en årlig omsetning på 60 millioner kroner. Ulf Larsens medarbeidere bygger omkring 30 boligenheter i året.

Bedre isolasjonsverdi gjør at vi slipper å isolere ekstra tykt, eller øke byggekostnadene for å innfri krav til energieffektivisering.
Ulf Larsen, daglig leder i Mesterbygg Moss 

Larsen setter pris på innovasjonsarbeidet som er gjort med isolasjonen.

– Det gir et klart signal om at GLAVA® vil være i forkant.

Store investeringer i innovasjon

Lanseringen av GLAVA® Proff 35 kom i 2012 som et resultat av store investeringer over mange år og et langsiktig fokus på innovasjon. Flere hundre millioner er lagt i produktutviklingen, som svar på etterspørsel etter et produkt med bedre isolasjonsverdi og brukeregenskaper.

– GLAVA® Proff 35 vil bidra til at det er lettere å møte nye krav når byggeforskriftene skal skjerpes, understreker administrerende direktør Jon Karlsen i GLAVA®.

Lettere å håndtere

I Norge har vi en tradisjon med å bygge i tre, og med spensten som er i GLAVA® Proff 35 henger den enda bedre mellom stendere i høvlet treverk. Dette fordi fibrene i Proff 35 er lengre, sterkere og spenstigere enn tidligere, og GLAVA® Proff 35 blir et fastere produkt.

– Byggmesterne ute på byggeplass jublet over endringen vi gjorde, fordi den også er mer behagelig å håndtere. Vi tør å kalle det en suksess. Ikke bare for GLAVA®, men også for huseierne, som får lavere strømregning, sier markedssjef Grasdal.

 

For mer informasjon, kontakt:

Bjørn Grasdal Markedssjef Bygg

976 71 515

bjorn.grasdal@glava.no