close-pop-up.svg

Åpenhetsloven

Som kunde eller samarbeidspartner av Glava AS, skal du være trygg på at vi er vårt ansvar bevisst for å ivareta arbeidstaker- og menneskerettighetene i hele vår verdikjede.

Glava er én av rundt 9.000 bedrifter i Norge som ble direkte påvirket da Åpenhetsloven tredde i kraft fra 1. juli 2022. Åpenhetsloven etablerer noen nye konkrete forpliktelser for oss. Disse nye forpliktelsene innebærer blant annet en plikt til å svare på spørsmål og en plikt til å lage en generell rapport om underliggende aktsomhetsvurderinger som Glava gjør i henhold til retningslinjer fra OECD.

En aktsomhetsvurdering i Åpenhetslovens forstand handler om å kartlegge og vurdere faktiske og potensielle negative konsekvenser for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold som virksomheten enten har forårsaket eller bidratt til, eller som er direkte knyttet til virksomhetens forretningsvirksomhet, produkter eller tjenester gjennom leverandørkjeder eller forretningspartnere.

Åpenhetsloven etablerer en forpliktelse til å gjøre en aktsomhetsvurdering av vår egen aktivitet i forbindelse med at vi leverer produktene til kundene. Dette kan imidlertid i noen tilfeller innebære at du som kunde eller som leverandør må aktsomhets vurderes.

Har du spørsmål? Ta kontakt med «apenhet@glava.no»

Redegjørelse etter Åpenhetslovens bestemmelser for 2023. 

Last ned og les dokumentet her (pdf)

 

Slik bruker vi cookies på glava.no

Cookies, eller informasjonskapsler, er enkle innstillinger som lagres i din nettleser. Glava AS behandler dine personopplysninger på en trygg og sikker måte, i henhold til gjeldende lover om personvern.

Miljø og bærekraft

Dette er våre bærekraftsmål

Glava tar vi bærekraft på alvor. Her kan du lese mer om våre mål for å bli en karbonnøytral virksomhet innen år 2050.

Innovasjon

Om Glavatech

Glavatech er vårt eget innovasjonsmiljø, som tester og utvikler nye produkter og løsninger.