close-pop-up.svg

Kult å være først i Norge med Glava Driv

– Jeg ville bygge et fremtidsrettet og energieffektivt hus, derfor valgte jeg massivtre og Glava Driv. Isolasjonssystemet var veldig kjapt å montere og lett å håndtere, sier byggmester Øystein Brastad Larsen.

Det nye huset ligger på Justneshalvøya litt nord for Kristiansand, og Øystein Brastad Larsen bygger huset til seg selv og sin familie.

– Huset er på 260 kvadratmeter over tre etasjer. Det er arkitekttegnet og har store vindusflater, og er bygd i massivtre. Jeg fikk vite om Glava Driv fra taktekkeren, og jeg tenkte at dette nye isolasjonssystemet ville være en perfekt match med massivtre. Vi er veldig opptatt av et sunt inneklima, og ville ha et hus som puster.

Les mer om Glava Driv – isolering på skinner

Mye vær og vind

Selve byggingen av huset har vært tidkrevende på grunn av mye dårlig vær og store snømengder i vinter.

– Til tider har håndverkerne brukt mer tid på å måke snø enn på å bygge hus, så det har vært mye forsinkelser. Men da vi endelig kom i gang med å sette opp isolasjonen, gikk det raskt og smidig. Det må da være det enkleste isolasjonssystemet som finnes på markedet i dag, sier Brastad Larsen.

Få komponenter

– Å isolere fra utsiden er helt genialt, da får du ingen kuldebro. Selve isolasjonen er vannavvisende fordi den er tilsatt silikon – så den tar ikke til seg fukt. Systemet har få komponenter og er veldig greit å montere. Det er bare å skru fast skinner og stable isolasjonen på plass. Dessuten har platene lav vekt – Driv veier bare 12 kilo per kvadrat, og er det letteste produktet på markedet.

Nå er huset ferdig isolert, og det skal kles med royalimpregnert kledning.

Jeg synes det er kult at vi er først i Norge som bruker Glava Driv. Dette er et spennende produkt som har fremtiden foran seg

Øystein Brastad Larsen

– Trenger tiltak som motiverer boligeiere til å ta energieffektive valg

Onsdag 12. juni arrangerte Glava, Fellesforbundet og NHO Byggenæringen frokostmøte om energieffektivisering. Budskapet var klart: Næringen vil ha mer trøkk.

Glava setter nye standarder med SoundCircularity

Oslo Atrium er midt i en omfattende ombygging. Nå er også bygget i Bjørvika med på et nytt pilotprosjekt. Glava og Moelven Modus samarbeider om å iverksette en ny innovativ gjenvinningstjenste: SoundCircularity.

Frokostmøte: På tide med et krafttak for energieffektivisering?

NHO Byggenæringen, Fellesforbundet og Glava AS har gleden av å invitere til frokostmøte om energieffektivisering. Byggenæringen står ovenfor et drastisk produksjonsfall og risikerer å miste 50- 60 000 årsverk. Samtidig har Norge et akutt behov for mer ren energi og ny kraftforsyning. Kan den ene krisen brukes til å løse den andre?