close-pop-up.svg
– Vi er veldig godt fornøyde med både løsning, prosess og resultat her på Toneheim Folkehøgskole. Vi kommer til å bruke Glava Pluss System på flere prosjekter, sier Halvor Finstad hos Ecosør.
Byggeprosjekt
Studentboliger Toneheim Folkehøgskole
Byggeår
2020
Utførende
Ecosør

Selskapet hans leverer nå nye elev-internat til Toneheim Folkehøgskole på Hamar. Det bygges totalt syv boliger i to etasjer i rekker på tre og fire boliger, totalt 1050 kvadratmeter.

I hver bolig er det fem soverom og sengeplass til opptil 10 elever. Boligene på Toneheim oppføres i massivtre og tilfredsstiller passivhusstandarden (NS3700:2013).

Samarbeid og oppfølging

– Vi tok tidlig kontakt med Glavas Børre Olsen, og sammen fant gode løsninger i planleggings- og kalkylefasen. I tillegg til Glava Pluss System valgte vi også Glavas radonsperre, vindsperre og blåseisolering mellom enhetene. Glava Pluss System er enkelt og raskt å bruke, det korter ned byggetiden, og vår erfaring med det fra Toneheim-prosjektet ga absolutt mersmak, sier Finstad. Spesielt var han fornøyd med gesims-/parapetløsningen, som de sparte mye tid på.

Glava_Pluss system-Toneheim_33.jpg
Byggeprosjektet som utføres av entreprenør Ecosør i særegen arkitektur, i fugleperspektiv.

Etter oppstartsmøtet gikk montasjen veldig greit. Systemet er kostnadseffektivt, noe som er bra for akkorden til gutta.

Halvor Finstad

Prosjektleder Ecosør

Kostnadseffektivt system

Før byggestart hadde Ecosør og Glava® et oppstartsmøte der alle detaljer rundt bruken av Glava Plus System ble gjennomgått. 
Henning Dalseng, formann i Ecosør, hadde ansvaret for driften på byggeplassen på Toneheim, og han er godt fornøyd med systemet.
– Etter oppstartsmøtet gikk montasjen veldig greit. Systemet er kostnadseffektivt, noe som er bra for akkorden til gutta, de er veldig fornøyde med så enkel og rask montasjetid, sier han med et smil.

Glava_Pluss system-Toneheim_31.jpg
Nye studentboliger for Toneheim Folkehøgskole på Hamar står klare i løpet av høsten 2020.

Glava Pluss System

  • Glava Pluss System egner seg godt til isolering av både rehabilitering og nybygg. 
  • Den isolerte stenderen minimerer kuldebroer og gir et kontinuerlig isolasjonssjikt.
  • Systemet festes i bærende ytterveggskonstruksjoner av massivtre, stenderverk av tre, betong, tegl og pore-/gassbetong.
  • Det er enkelt, raskt og lett å håndtere, og det monteres med helt vanlig håndverktøy. 
Glava_Pluss system-Toneheim_20.jpg
Her bygges det med Glava Proff 34 i kombinasjon med Glava Pluss stender.

En enkel prosess

– Glava Pluss system-stenderne er lette og kommer med ferdig forborede hull, det er enkelt å skru skruen gjennom stenderne og inn i massivtreet, forteller Sondre Mosveen, bas på Toneheim-prosjektet. 

Glava_Pluss system-Toneheim.jpg
Studentboligene på Toneheim er ferdige høsten 2020.

Fint med fornøyde kunder

– Det er veldig hyggelig at kunden er fornøyd. I prosjektet på Toneheim var vi tidlig inne og fant gode løsninger sammen med kunden. Det er jo slik vi ønsker å jobbe, og når vi får det til, blir resultatet som regel bra, sier Glavas Børre Olsen som forteller at de leverte rundet 1000 kvadratmeter med Glava Pluss System (300 mm Glava Proff 34).

 

Entreprenørcompagniet Sør AS (Ecosør) er et entreprenørfirma lokalisert på Espern på Hamar. Hovedsatsingsområdet er i kommunene som er lokalisert i Mjøsregionen i Hedmark – både offentlige og private byggherrer – bolig, skole og næringsbygg.

Toneheim Folkehøgskole er ligger på Ridabu, nær Hamar, og er en av landets største folkehøgskoler med rundt 170 elevplasser for musikkinteresserte ungdommer.

 

Har du spørsmål - eller ønsker du mer informasjon - ta kontakt med:

Børre Olsen

Distriktssjef - Hedmark +47 950 46 766
+

Har du spørsmål - eller ønsker du mer informasjon - ta kontakt med:

Børre Olsen

Distriktssjef - Hedmark +47 950 46 766
+