close-pop-up.svg
Med pumpebil og gode forberedelser greide Oltedal Golv AS i Sandnes å sparkle nesten 5.000 kvadratmeter gulv på én dag.
Byggeprosjekt
Golf Tower på Forus i Stavanger
Byggeår
2014
Utførende
Oltedal Golv AS
Tekst og foto: Gaute B. Iversen
 
Bruk av pumpebil har gjort arbeid effektivt. På det meste har de sparklet nesten 5 000 kvadratmeter gulv på én dag.
Magnus Iversen, Edvin Laskauskas og Arne Jonassen fra Oltedal Golv
Oltedal Golv AS har lagt mange tusen kvadratmeter sparkel i nye Golf Tower. Magnus Iversen, Edvin Laskauskas og Arne Jonassen fra Oltedal Golv.

I alt har Arne Jonassen og kollegaene fra Oltedal Golv AS sparklet over 15.000 kvadratmeter gulv i forretningsbygget Golf Tower på Forus.

Golf Tower ble ett av de høyeste byggene på industriområdet Forus når det sto ferdig i 2014. Med åtte etasjer har leietagerne bedre utsikt enn de fleste andre på det tidligere flyplassområdet.

– Totalt ble det lagt 15.000 kvadratmeter gulv på bygget. Det utgjør nærmere 400 tonn totalt. Hadde vi ikke hatt pumpebilen på de store feltene hadde det ikke gått, sier bas Arne Jonassen fra Oltedal Golv AS.

Slipper overraskelser

Ikke bare blir arbeidet mer effektivt med pumpebil, men kvaliteten blir bedre også.

Med pumpebilen blir massen jevn og mer stabil. Det gir oss et mer forutsigbart resultat og vi slipper overraskelser underveis i flytingen.

Arne Jonassen

Bas ved Oltedal Golv AS

– Med pumpebilen blir massen jevn og mer stabil. Det gir oss et mer forutsigbart resultat og vi slipper overraskelser underveis i flytingen, forteller han. På det meste har de greid å legge over 120 tonn masse på én dag og sparklet nærmere 5.000 kvadratmeter gulv.

Gode løsninger

Oltedal Golv AS er en av Webers sertifiserte gulventreprenører og har brukt Webers produkter i mange år.

– Weber er flinke til å utvikle og foreslå nye og bedre løsninger på de prosjektene vi jobber med. Vi har veldig god erfaring med støtteapparatet og servicen, sier Magne Iversen, daglig leder i Oltedal Golv AS.

Totalt er de 18 mann i selskapet hvorav en tredel jobber fast med sparkling av gulv.

– Vi bruker pumpebil så mye vi kan, selv på mindre prosjekter. Da samler vi ofte opp, kjører rundt til anleggene og har pumpebilen hele dagen. Det blir veldig effektive dager, sier han.

Totalt legger Oltedal Golv AS ut nærmere 2000 tonn avrettingsmasse hvert år og er dermed en av de største gulventreprenørene i Stavanger-området.

Håndverker fra Oltedal Golv AS legger sparkel i nye Golf Tower
Oltedal Golv AS har lagt mange tusen kvadratmeter sparkel i nye Golf Tower. Bruk av pumpebil har gjort arbeid effektivt. På det meste har de sparklet nesten 5.000 kvadratmeter gulv på én dag.

Prosjektinformasjon

  • Entreprenør:  Masiv AS
  • Byggherre: Høgevoll AS
  • Gulvarbeider: Oltedal Golv AS