close-pop-up.svg
Kruse Smith sitt hovedkontor
I BREEAM-prosjekter er det viktig med god dokumentasjon. – Weber var den eneste leverandøren som hadde full kontroll på all dokumentasjonen. På alle produktene som er brukt i dette bygget fikk vi det vi trengte med én gang, sier Aslaug Helberg.
Byggeprosjekt
Nytt hovedkontor for Kruse-Smith AS, Sola
Byggeår
2013

Kruse-Smith er en av de største entreprenørene i Norge. Da de skulle bygge seg nytt hovedkvarter på Kanalsletta i Sola utenfor Stavanger, valgte selskapet å sikte mot en BREEAM-sertifisering.

– Da vi begynte var BREEAM veldig nytt i Norge. Vi kom litt sent i gang med å samle poeng. Bygget var allerede påbegynt. Det gjorde at vi mistet noen viktige poeng i starten, forteller Aslaug Helberg i Kruse-Smith som var ansvarlig for BREEAM-dokumentasjonen.

Weber hadde veldig god dokumentasjon på sine produkter, noe som gjorde arbeidet lettere.

Aslaug Helberg

Kruse-Smith

Gulvavretting

Prosjektet består av tre bygg, hvorav de to første er ferdige og tatt i bruk. Byggingen av det siste bygget er avhengig av leietagere. Byggene fikk til slutt BREEAM Good-klassifisering.

– I all hovedsak er det brukt Weber flytsparkel i alle etasjene. Vikeså gulv har sparklet over 12.000 kvadratmeter hulldekke. Resultatet er blitt veldig bra, sier distriktssjef for Weber i Rogaland, Atle Thu.

Kontorbyggene i Kanalsletta er blant de aller første norske byggene hvor byggherren siktet mot en BREEAM-sertifisering. Ved å være pionerer oppdaget Kruse-Smith at mange leverandører manglet dokumentasjon.

BREEAM-ansvarlig i Kruse-Smith og distriktssjef for Weber i Rogaland, Atle Thu.
– Weber hadde veldig god dokumentasjon på sine produkter, noe som gjorde arbeidet lettere, forteller Aslaug Helberg i Kruse-Smith. Her med distriktssjef for Weber i Rogaland, Atle Thu.

– Mange mangler eller har ikke oversikt, over egen dokumentasjon. Det gjør at BREEAM-prosjektet ble ekstra krevende, men vi har lært mye, forteller hun.

I et BREEAM-prosjekt skal alle materialer godkjennes før de brukes på byggeplassen. Dokumentasjon på materialenes egenskaper og hva de inneholder er derfor ekstra viktig.

– Weber hadde veldig god dokumentasjon på sine produkter, noe som gjorde arbeidet lettere, forteller Aslaug Helberg i Kruse-Smith.

 

Prosjektinformasjon:

Entreprenør:  Kruse-Smith AS
Byggherre:  Kruse-Smith Eiendom AS
Gulvarbeider:  Vikeså golv AS
Arkitekt:  Arkitektkontoret Vest AS

Ønsker du mer informasjon om miljøsertifisering av våre produkter? Ta kontakt med