close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Gulvene må tåle mye trykk

Weber
Alle etasjene på den nye Kunst- og designhøyskolen har lydgulv. Derfor måtte gulvet sparkles ekstra tykt slik at det tålte tung belastning under byggearbeidet.
Byggeprosjekt
Kunst- og designhøyskolen, Bergen
Byggeår
2017
Utførende
Hummelvoll Industribelegg AS

Tekst og foto: Gaute B. Iversen

Den nye Kunst- og designhøyskolen i Bergen åpnet våren 2017 og gir elever og lærere et helt nytt og moderne arbeidsmiljø. Skolen skal erstatte dagens tilholdssted fra 1870-årene.

– Dette har vært et stort og komplisert prosjekt hvor det har vært strenge krav til  fremdrift og kvalitet. Vi har sparklet alt fra 20 til 120 tonn om dagen for å holde tempoet oppe, forteller, Trond Hjørnevik i Hummelvoll Industribelegg AS.

Bilder fra gulv i den nye Kunst- og designhøyskolen i Bergen
Prosjektet krevde at 8000 kvadratmeter måtte sparkles med opp til 9 cm tykkelse.

Stor belastning

En av utfordringene på byggeplassen var at gulvet etter sparkling skulle tåle belastningen fra store og tunge lifter. I alle etasjene er det lydgulv som i utgangspunktet ikke tåler like store belastninger som betongdekke.

kunst-og-designhoyskolen_3.jpg
Trond Hjørnevik i Hummelvoll Industribelegg AS forteller om intense arbeidsdager under prosjektet. – Vi sparklet alt fra 20 til 120 tonn om dagen.

– På grunn av oppbyggingen av lydgulvet tåler det mindre belastninger. Derfor måtte det sparkles ekstra tykt slik at liftene kunne kjøre på gulvet, forteller han.

På grunn av oppbyggingen av lydgulvet tåler det mindre belastninger. Derfor måtte det sparkles ekstra tykt slik at liftene kunne kjøre på gulvet.

Trond Hjørnevik

Hummelvoll Industribelegg AS

Å legge så mange kvadratmeter i løpet av en kort periode er utfordrende og tungt for de ansatte.

– Utfordringen her var at vi skulle legge så mye, i løpet av så kort tid. I tillegg skulle det være ubrutte flater.  Folk blir trøtte og lei av sparklingen når det er så mye. Derfor har vi sørget for å rotere mannskapet slik at folk får forandring, sier Hjørnevik.

Prosjektinformasjon Kunst- og designhøyskolen

  • Byggherre Statsbygg
  • Arkitekt Snøhetta
  • Gulvarbeider Hummelvoll Industribelegg AS
  • Produkter Weber Gulvsparkel 

Mer informasjon?

Vil du vite mer om Webers gulvløsninger?

Anders Svensson

+

Vil du vite mer om Webers gulvløsninger?

Anders Svensson

+