close-pop-up.svg
Mjøstårnet med 245 kvadratmeter GLAVA® Robust skrålameller.
Et av verdens høyeste trehus finner du i Brumunddal, 15 mil nord for Oslo. Det ruver 85,4 meter over bakken. Glava® har levert til sammen 3200 kvadratmeter takisolasjon til Mjøstårnet.
Byggeprosjekt
Mjøstårnet
Byggeår
2019
Utførende
Arkitekter: Voll Arkitekter. Massivtre fra Moelven Limtre. Takløsning av Protan og Glava.

Mjøstårnet er noe av det nærmeste verden kommer en skyskraper i tre. Byggingen av det ruvende signalbygget langs veien mellom Oslo og Trondheim var et nybrottsarbeid, og erfaringen baner vei for mer bruk av tre i byggebransjen. Det er både estetisk, miljøvennlig og trygt.

18 etasjer byggekunst

I mars 2019 åpnet Mjøstårnet med hele 85,4 meter med norsk byggekunst i verdensklasse, i vakre omgivelser ved Mjøsas bredd. Også svømmeanlegget til høyre i bildet er isolert med Glava Isolasjon.

Mjøstårnet ved Brummunddal
85,4 meter med norsk byggekunst i verdensklasse, i vakre omgivelser ved Mjøsas bredd. Også svømmeanlegget til høyre i bildet er isolert med Glava isolasjon.

Det er Voll Arkitekter som har tegnet tårnet. Det krysslimte treverket, såkalt massivtre, er levert av Moelven Limtre. Takløsningen er levert av Protan, montert som hånd-i-hanske med Glava isolasjon, deriblant 245 kvadratmeter Glava Robust lameller til topptaket.

Resultatet? Totalt 18 etasjer med hotellrom, kontorer, leiligheter og en restaurant, i tillegg til et svømmeanlegg på nesten 5000 kvadratmeter stort areal.

– Dette er et av de første prosjektene vi leverte skrålameller til, et spektakulært prosjekt og en spennende trekonstruksjon. Lamellene kan legges rett på tak med et fall på 1:40. Her slipper entreprenør å bygge opp taket med flere sjikt underlagsplater, forteller Bjørn Henrik Christoffersen, markedssjef for kompakte tak hos Glava AS.

Dette er et av de første prosjektene vi leverte skrålameller til, et spektakulært prosjekt og en spennende trekonstruksjon. Lamellene kan legges rett på tak med et fall på 1:40. Her slipper entreprenør å bygge opp taket med flere sjikt underlagsplater.

Bjørn Henrik Christoffersen

Markedssjef for kompakte tak hos Glava AS

Knut Strandvik, Tekke-BAS på byggeplass for Protan, som nå har høy kompetanse på Glava Robust skrålameller.

Knut Strandvik, Tekke-BAS på byggeplass med Robust skrålameller.
Knut Strandvik, Tekke-BAS på byggeplass for Protan, som nå har høy kompetanse på Glava Robust skrålameller.

Ved bruk av Glava Robust halveres vekta, sammenlignet med vanlige underlagsplater. En lett løsning med færre lag, god isolasjonsevne og høyere trykkfasthet. Til sammen gir det enklere montering, lavere kostnader, en bedre kvalitetsfølelse, og ikke minst en enklere hverdag for håndverkerne på byggeplassen. Med slike egenskaper kan det fort bli flere verdensrekorder.

Halve vekta

Mjøstårnet byggeplass
Nye Glava Robust veier bare halvparten av tradisjonelle løsninger. Det gjør frakt og levering på byggeplass effektivt og kostnadsbesparende.

Lett håndtering

Håndverkerne på byggeplassen monterer GLAVA® Robust.
Håndverkerne på byggeplassen får en enklere og mindre belastende hverdag ved bruk av Glava Robust.
Håndtverker viser hvor lett det er å legge GLAVAs nye isolering for kompakte tak.
Tekke-BAS Knut Strandvik i Protan viser hvor lett det er å legge Glavas nye isolering for kompakte tak.

 

Mer informasjon?

Kontakt oss om du vil vite mer om tak med Glava Robust.

Bjørn Henrik Christoffersen

Markedssjef Teknisk Isolasjon, Marine og TAK +47 481 13 929
+

Kontakt oss om du vil vite mer om tak med Glava Robust.

Bjørn Henrik Christoffersen

Markedssjef Teknisk Isolasjon, Marine og TAK +47 481 13 929
+