close-pop-up.svg
Blåseisolering på gang i Trondheim. Foto: Bernt Arne Kulseth
109 tonn med isolasjon har blitt blåst inn i veggene på de 21 blokkene i prosjektet Øvre Nyhavna i Trondheim. Raskt, enkelt og null kapp og svinn er de største fordelene med isoleringsmetoden.
Byggeprosjekt
Øvre Nyhavna
Utførende
Kulseth Blåseisolering
Produktgruppe
Blåseisolasjon

– Da vi begynte med blåseisolasjon for ti år siden ble det brukt i fire til fem prosent av prosjektene, nå har det eksplodert, forteller Halvard Kulseth i Kulseth Blåseisolering.

Med sine 612 leiligheter er Øvre Nyhavna deres største prosjekt til nå. 16 755 kvadratmeter yttervegg har blitt isolert med blåseisolasjon.

Bærekraftig løsning

God isolering av bygg blir bare viktigere og viktigere. Boligeiere får bedre innetemperatur, og med høye strømpriser er det også et viktig sparetiltak. Samtidig blir kravene til bygg stadig strengere. Energieffektivisering er helt essensielt i det grønne skiftet og implementerer vi EUs energidirektiv, skal energibruken i alle boliger betydelig ned.

– Blåseullen som vi bruker har samme egenskapene som matte og rull, og passer i de fleste prosjekter: Nybygg, tilbygg, etterisolering – boliger, hytter, næringseiendommer og industribygg, forteller håndverkeren.

Og fordelene med blåseisolering er mange:

– Mens matter og rull må mellomlagres, har vi med oss varene og blåser det rett inn i veggen. Det er både raskere og rimeligere. I tillegg er det null kapp og svinn, vi sitter dermed ikke igjen med noe avfall.

Knuser myter

Kulseth forteller at selv om flere får øynene opp for blåseisolering finnes det fremdeles noen fordommer mot produktet.

– Vi møter de som er redd for at isolasjonen skal sige sammen, men så lenge man fyller nok opp er ikke dette noe problem. Vi er veldig fornøyde med produktet.

Prismessig er blåseisolasjon også gunstig for de fleste prosjekter.  

– Selv om det er billigere å kjøpe matter og dytte inn mattene selv, har jeg møtt flere som angre seg på den løsningen. Når man legger til arbeidet er det ikke mye man sparer, sier Kulseth.

Han trekker fram kaldloft som et område der blåseisolasjon er spesielt relevant.

– Mens det kan være kronglete å legge matter der selv, legger vi hundre kvadrat isolasjon i timen. Vi «blæs» rett ut!

Til himmels

Bedriften Kulseth blåseisolering AS så dagens lys i 2014. Allerede året etter var veksten så stor at bedriften gikk fra et enkeltmannsforetak til aksjeselskap. Flere år på rad har de fått utmerkelsen “gasellebedrift av Dagens Næringsliv, en hylles av Norges raskest voksende bedrifter.

– Blåseisolasjon er jo egentlig hobbyen min, humrer Kulseth. Jeg er ambulansearbeider, men trengte noe å bruke friperiodene mine til.

Kulseth startet i hovedsak med mindre jobber, som etterisolering av boliger, men fikk etter kort tid forespørsler fra entreprenører på større prosjekter. Han innrømmer at det er nok å henge fingrene i.

–  Vi blir ikke arbeidsledig med det første. Som distriktssjefen i Glava sa: «Både internett og blåseisolasjon har kommet for å bli».

Vil du etterisolere?

Ta kontakt med oss – vi hjelper deg gjerne!

Aleksander Nilsen

Distriktssjef Tromsø, Nord-Troms og Finnmark +47 476 37 027
+

Ta kontakt med oss – vi hjelper deg gjerne!

Aleksander Nilsen

Distriktssjef Tromsø, Nord-Troms og Finnmark +47 476 37 027
+