close-pop-up.svg
Et gammelt, totalrenovert meieri skal bli ungdomshus. For å få et pent og levende gulv som tåler mye bruk, valgte utbygger Designgulv fra Weber.
Byggeprosjekt
FREKHAUG MEIERI BLIR UNGDOMSHUS
Byggeår
2020
Utførende
Hummervoll industribelegg AS

Meieriet, som ligger på Frekhaug i Meland kommune, en times kjøring nord for Bergen, har vært under renovering siden mars 2019. Utbygger er Åsane Byggmesterforretning AS. Oppdragsgiver Meland kommune ønsket et tidsriktig bygg som består av gode kvaliteter og samtidig ivaretar byggets karaktertrekk. Designgulv fra Weber ble valgt etter anbefaling fra byggherre og arkitekt.

Arkitekt: – Gulv som kler byggets karakter

Arkitekt Magdalena Konopka i Holon forteller om en grundig prosess før valget falt på Weber Designgulv.

–  Vi var på jakt etter et gulv som kledde byggets karakter, altså måtte det ha et industrielt preg. Samtidig måtte det tåle tøff bruk og være enkelt å vedlikeholde. En viktig faktor var at eventuell skade som hakk og sprekker, ville se ut som en naturlig del av gulvet. Vi vurderte en hel rekke løsninger og konkluderte med at vi ønsket et betonggulv. En kollega kjente til Weber og foreslo at vi så nærmere på det. Det endte med at vi valgte Designgulv.

Konopka forteller at hun gleder seg til å se designgulvet i levende live og planlegger en snarlig befaring.

– Vi er sikre på at vi har tatt det riktige valget, sier hun.

Weber_Designgulv_Frekhaug_5371.jpg
Produktsjef gulv hos Weber, Thomas Nilsen Nordli, klargjør ny og kraftigere pumpe.

Fornøyd samarbeidspartner

Det er Sertifisert Gulventreprenør, Hummervoll industribelegg AS, som har stått for utført arbeid. Daglig leder Arve Samnøy forteller om et godt samarbeid med en leverandør av et kvalitetsprodukt:

– Vår erfaring med Weber er at de er veldig god på support og støtte. Designgulv er et av mange gode Weber-produkter som er relativt enkelt å legge. Man må bare bruke riktig redskap for å ivareta kvaliteten på Designgulv, forteller han.

Jobben på kulturhuset gikk knirkefritt, ifølge Samnøy.

– Vi la cirka 322 m2 med Designgulv på det gamle meieriet. Vi støpte gulv på grunn og bygde opp gulvet med trinnlydsmatter og flytsparkel som underlag til designgulvet. Så la vi to strøk med matt epoxy på toppen. Dette gir overflaten den ønskede styrken. Det var flere ting å ta hensyn til. Sluttproduktet blir best ved romtemperatur og lav luftfuktighet – rundt femti prosent – under legging og herding. Vi la noe tilsvarende gulv på kunsthøyskolen i Bergen, så vi hadde erfaring med det, avslutter Samnøy.

Salgssjef for Weber, Tarjei Høgetveit, forteller at stadig flere arkitekter og utbyggere henvender seg med et ønske om å bruke Designgulv.

– Designgulv er populært fordi hvert enkelt gulv er unikt. Ingen gulv er like, ettersom det er et naturprodukt. Designgulv gir et levende, røft uttrykk og blir bare penere med tid og bruk.

Weber_Designgulv_Frekhaug_4541.jpg
Med ny og kraftigere pumpe var hele avrettingsjobben med Designgulv på 322 m2 gjort på to timer.

Sparte tid og penger på kraftigere pumpe

Høgetveit sier det var et ønske om å spare tid og penger på prosjektet.

– Det var ønskelig å legge designgulvet på relativt kort tid, selv om gulvarealet var på nærmere 322 kvadratmeter og fordelt over to etasjer. Derfor tok vi i bruk Weber blandepumpe 852 (Wb 852) med dobbelt så stor kapasitet som Wb 860, den vi ellers bruker. Vi fikk jobben gjort på et par timer, sier Høgetveit og presiserer at pumpen innfridde.

– Erfaringene med kapasiteten til Wb 852 er såpass gode at vi kommer til å bruke den mer i tiden som kommer. Den har kraftigere motor, større blandeskrue og stratorrotor. Det gir en kapasitet på tre til fire tonn avretting per time.

Ungdomshuset skal etter planen stå ferdig rundt nyttår.

Weber_Designgulv_Frekhaug_5282.jpg
Det gamle meieriet, som nå blir ungdomshus, ligger på Frekhaug i Meland kommune, nord for Bergen

 

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt: