close-pop-up.svg
I Bjørnafjorden kommune utenfor Bergen bygger entreprenørselskapet HENT nye Borgafjell barneskule i massivtre – og Glava Pluss System. En bærekraftig og miljøvennlig løsning
Byggeår
2020
Utførende
HENT

Den nye skolen bygges som en to-parallell barneskole i to etasjer og er på cirka 7100 kvadratmeter (BTA), men er forberedt for en eventuell utvidelse til tre-parallell skole.

Det er LINK arkitektur som har tegnet skolen.

Mer og mer massivtre

– Bygg i massivtre er en trend i tiden. Med sterkt fokus på bærekraft og miljøvennlighet tror jeg vi vil se stadig flere nybygg i massivtre. Trenden er kommet for å bli, sier prosjektleder Erik Morken hos HENT.

Han forteller at de er godt fornøyde med å bruke Glava Pluss System i det nye skolebygget.

– Når det gjelder framdrift og kvalitet er vi veldig fornøyde. En av hovedgrunnene er selvfølgelig at gesims/takparapet kan bygges først. Når du begynne på toppen og bygger nedover kan du starte taktekkingen tidligere, og raskt få et tett bygg, sier Erik Morken.

Borgafjell-Os skole_057.jpeg
Med Glava Pluss System kan gesims/takparapet bygges først. Da kan taktekkingen starte tidligere, slik at du raskt får et tett bygg.
 
Borgafjell-Os skole_016.jpeg
Glava Pluss System er lett å bearbeide og håndtere, synes Maciek Krupa.

Sparer tid

Byggmester Hitland AS gjør det utvendige tømrerarbeidet på den nye skolen, og de synes også det er godt med å jobbe med Glava Pluss System.

–Dette er første gangen jeg jobber med systemet, og det har gitt mersmak. Det er raskt og enkelt å jobbe med, og sammenliknet medtradisjonell bygging går det mye kjappere. Det er ikke så mye å tenke på, les monteringsanvisningen, så kommer du langt, sier Daniel Haugland Warnaar hos Byggmester Hitland.

Han forteller at de har spart inn tid, hatt fint og godt vær og fått lukket bygget veldig raskt.

–Og det er jo bra her på Vestlandet, sier han med et smil.

Borgafjell-Os skole_009.jpeg
Jurek Jursa sjekker at avstanden mellom stenderne er riktig.

Lett og rask taktekking

På den nye skolen har de brukt Glava Robust på taket.

–Det er en stor takflate og et stort isolasjonsvolum, så vi valgte Glava Robust Lamell, og det er vi godt fornøyde med, lett og raskt å jobbe med, sier prosjektleder Sverre Fløysand hos Fløysand Tak som har taktekkingen på Borgafjell barneskule.

Ferdig til sommeren

Den nye barneskolen bygges altså i massivtre og limtrekonstruksjoner i både bærende og ikke- bærende konstruksjoner, etasjeskiller og heissjakt – og skolen skal stå ferdig til skoleåret 2021/2022.

Borgafjell-Os skole_018.jpeg
Jurek Jursa gjør klar for montering av Glava Pluss stendere.
Nye Borgafjell barneskule i Bjørnafjorden kommune bygges i massivtre og med Glava Pluss System.

Les mer om bindingsverk med Glava Pluss System

Glava Pluss System

  • Glava Pluss System er Glavas løsning for isolering av massivtre, og det gir god fremdrift, er miljøvennlig og bidrar til god økonomi i prosjektet.
  • Det er en stor fordel at du kan starte øverst på bygget med gesims/takparapet og dermed få bygget raskt tekket og tett.
  • Glava Pluss System består av stendere laget av stuket glassull (ståendefibre) med pålimt treverk. Stuking av glassull gir høy trykkstyrke kombinert med lav vekt. Treverket er stykker av bord som er fingerskjøtet og limt for høy stivhet og minimal kuving.
  • Glava Pluss System benyttes til isolering av fasader både ved nybygg og rehabilitering.

Glava Robust Lamell

  • Markedets letteste lamell for isolering av flate takkonstruksjoner.
  • Produktet finnes i tykkelser fra 140-410 mm, med nominell bredde på 200 mm og lengde på 1200 mm.
  • Glava Robust Lamell må benyttes i kombinasjon med trykkfast topplate av mineralull, samt trykkfast underlagsplate av mineralull der det bærende underlaget tilsier de

Vil du vite mer om Glava Pluss System? Ta kontakt med

Frode Børmo

Salgssjef vest - Distriktsansvar Bergen +47 911 62 685
+

Frode Børmo

Salgssjef vest - Distriktsansvar Bergen +47 911 62 685
+

Få nyhetsbrev fra GLAVAⓇ