close-pop-up.svg
Mathias Andersen i ABS Teknikk AS (t.v.) og salgsingeniør Kai Håkon Dahl utenfor Autosenteret ved Trondheim.
ABS Teknikk AS i Trøndelag tok kompetansekurs for å kunne montere det preisolerte kanalsystemet Climaver®. Det ble en svært nyttig tidsinvestering.
Byggeprosjekt
400 m2 ventilasjonssystem i nybygg hos Autosenteret
Byggeår
Desember 2019 – januar 2020
Utførende
ABS Teknikk AS

– Dette er en innovasjon i det norske markedet, fastslår salgsingeniør VVS, Kai Håkon Dahl i Glava AS.

For med kraftig redusert monteringstid på toppen av halv bemanning til å gjøre jobben, tjener firmaene raskt inn tiden det tar å gjennomgå et kort kurs for å kunne montere systemet.

Dette er en innovasjon i det norske markedet.

Kai Håkon Dahl

Salgsingeniør VVS, Glava

Vanvittig tidsbesparende

Autosenteret utenfor Trondheim er det første bygget i Norge som har fått montert Climaver® kanalsystemet. ABS Teknikk AS jobber med ventilasjon, klima og kjøling. Etter å ha montert det omfattende anlegget med ventilasjonskanaler hos Autosenteret, er det ingen tvil om at dette er et system de vil bruke hver gang.

Se hvor raskt Climaver kanalsystemet monteres! (Saken fortsetter under videoen).

– Vi brukte to mann og én lift i stedet for fire mann ute på byggeplass, forteller daglig leder Mathias Andersen i ABS Teknikk AS.

Og ikke nok med det. Til tross for halv mengde arbeidskraft, ble tida redusert med mangeganger´n.

Vi brukte to mann og én lift i stedet for fire mann ute på byggeplass.

Mathias Andersen

Daglig leder, ABS Teknikk AS

– Vi tok en test. Normalt bruker vi tre timer på verksted for å bygge en ventilasjonskanal på 1,25 meter. Med Climaver brukte jeg ni minutter på å bygge et segment ute på byggeplassen, pluss cirka en halv time montering per segment for to mann.

Mathias Andersen fra ABC Teknikk AS er glad for tryggheten kompetansekurset for montering av Climaver® gir.

Vil du også spare penger, tid og kroppen for tunge løft? Få mer informasjon om kurset.

Knapp.jpg

 

kanalventilasjon_Climaver_ABS-teknikkAS_4685.jpg
Dette er et godt eksempel på et rom der vi er avhengige av at ventilasjonskanalene er lette å få opp, kommenterer Mathias Andersen og titter opp på ventilasjonskanalene i det trange, høye rommet.

Gir konkurransekraft

Mens tradisjonelle ventilasjonskanaler skjæres og bøyes i stål, består Climaver® av en spesialplate med kledning av robust aluminiumsfolie på utsiden. Det innvendige belegget er enten av en sterk, sort glassfibervev, eller et sterkt aluminiumsbelegg. Mathias demonstrerer hvordan han i én bevegelse skjærer ut strimler med en spesialkniv så plata er klar for å kunne brettes i vinkel. Når modulen er skåret og brettet etter ønsket mål, rengjøres overlappen så fiber ikke havner inni kanalen. Den stiftes sammen og skjøten luft-tettes med spesial Climaver® aluminiumstape, og oppnår da den beste tetthetsklasse D.

Alle fordelene Climaver® byr på, gjør at både prosjekterende og installatører kan konkurrere bedre på pris. Selv om Autosenteret er det første næringsbygget som har fått montert Climaver® kanalsystemet i Norge, er mer enn 180 millioner m2 installert på verdensbasis. Systemet er gjennomtestet og trygt med høy kvalitetsklasse. Kanalplatene er blant annet klassifisert som ubrennbare i Euroklasse A2-s1,d0.

– Vi har teknisk godkjenning og har bestemt oss for å få montører som kan faget til å montere det først her i Norge, slik at det blir gjort skikkelig, sier Dahl. 

kanalventilasjon_Climaver_ABS-teknikkAS_4407.jpg
Etter kompetansekurset hos Glava® forsto Mathias Andersen at Climavers ventilasjonskanaler var raske å montere, men var spent på hvordan det skulle bli å installere større anlegg. – Det gikk bra og var lett å håndtere.

Genialt ventilasjonssystem – ferdig isolert

Det er flere forklaringer på hvorfor Climaver®-kanalsystemet er så genialt, både for sluttbrukerne, prosjekterende og montører:

Brukerne av bygget får god innendørs luftkvalitet, effektiv luftsirkulasjon og god akustisk komfort.

For montørene er Climaver® fleksibelt, ferdig isolert og lett å løfte. Modulene er plassbesparende fordi de kan klappes sammen, eller bygges direkte på byggeplassen. Det er svært tidsbesparende og kostnadseffektivt å installere Climavers preisolerte ventilasjonskanaler kontra tradisjonelle kanaler av stål.

For planleggerne av bygget er det lett å prosjektere med Climaver®, som er knyttet til flere ulike beregningsprogrammer og som BIM-objekter. Produktet har sentrale godkjenninger og er godt utprøvd. Det er blant annet utarbeidet EPD miljødeklarasjon og teknisk godkjenning (TG) fra SINTEF Byggforsk.

Eierne av bygget får lave vedlikeholdskostnader og et energieffektivt anlegg.

Håndtverker skjærer til Climaver
Lette og tette kanaler: – En kollega sliter med ryggen sin. Han liker Climaver ekstra godt. Det sparer kroppene våre for mye tungt arbeid, forteller daglig leder Mathias Andersen i ABS Teknikk AS.

I tillegg er Climaver bærekraftig. For en typisk kontorbygning på 1.000 m2 spares miljøet for installasjon av mer enn tre tonn stål som skal isoleres, og ved slutten av livssyklusen demonteres.

Climaver kanalventilasjon til skoler.
Skoler er et eksempel på bygg der det er viktig at støy ikke får vandre mellom klasserom. Da kommer Climavers akustiske egenskaper godt med.


– Selv om Climaver er raskt å bygge fra bunnen ute på byggeplassen, kan det være tilfeller der det er mest praktisk å bygge modulene på verksted. Selv da får du plass til mye i bilen, sier Mathias og demonstrerer hvordan en ferdig kvadratisk modul midlertidig kan presses ganske flat under transport.

Fakta om Climaver ventilasjonskanal hos Autosenteret

  • Prosjekt: 400 m2 ventilasjonskanal i nybygg hos Autosenteret

  • Utførende: ABS Teknikk AS

  • Prosjektperiode: Desember 2019 – januar 2020

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt:

Kai Håkon Dahl

Salgsingeniør VVS - Midt-Norge og sørlig del av Norland +47 950 41 670
+

Kai Håkon Dahl

Salgsingeniør VVS - Midt-Norge og sørlig del av Norland +47 950 41 670
+