close-pop-up.svg

Tverrfaglig prosjektering på Jordal Amfi har gitt resultater

Glava IsolasjonGyproc
På Nye Jordal Amfi ble Gyproc og Glava Isolasjon invitert inn tidlig i prosjekteringsfasen – oppfordrer andre til å gjøre det samme.
Byggeprosjekt
Nye Jordal Amfi
Byggeår
2019
Utførende
NCC Norge

– Du vet at det ikke åpner her før neste år?

En arbeidsgjeng i hjelm og refleksvest ler litt av sin egen vits i det Trond W. Larsen i Gyproc og Glava Isolasjon, entrer byggeplassen på nye Jordal Amfi i fullt hockeyutstyr.

–  Det er jo nesten for ille at jeg som er gammel Lørenskog-spiller skal få være den første som slår en puck her inne, gliser Trond, for anledningen antrukket i Vålerenga-drakt.

– Dette er et helt unikt prosjekt. Det handler selvsagt om å levere et bygg som tilfredsstiller brukskravene, men også om å ivareta Jordal Amfis historie og samtidig bety noe for alle de som bor i nærområdet.

Prosjektering_JordalAmfi_Gyproc_Glava-Isolasjon_6.jpg
Tidligere ishockeyspiller, Trond W. Larsen og kollega Simen Lindgren, begge Gyproc og Glava Isolasjon, berømmer det gode samarbeidet mellom leverandører og arkitekter. Allerede i 2017 ble Gyproc og Glava Isolasjon invitert inn i prosjekteringen av Nye Jordal Amfi.

Involvert i prosjekteringen

Gyproc og Glava Isolasjon har vært involvert i prosjektet siden 2017.

– Her ble vi invitert inn tidlig i prosjekteringsfasen sammen med hovedentreprenør NCC og arkitektene. I praksis betyr det at vi har kunnet ligge i forkant, og ta tak i uforutsette ting som oppstår før de blir et problem, forteller Simen Lindgren i Gyproc og Glava Isolasjon.

Prosjektering_JordalAmfi_Gyproc_Glava-Isolasjon_4_2000px.jpg
- Jo tidligere leverandører kan involveres i prosjekteringen, jo bedre, slår arkitektene Robin Rakke og Fredrikke Thuestad fast. Simen Lindgren (t.h.) i Gyproc og Glava Isolasjon sier seg helt enig.

Arkitektene Fredrikke Thuestad og Robin Rakke fra Hille Melbye Arkitekter AS bekrefter at det har vært en positiv erfaring.

– Jeg har opplevd prosjekter hvor leverandører har kommet inn tidlig i prosjekteringsfasen før, men aldri et så vellykket samarbeid som dette, nikker Fredrikke.

– God planlegging gir forutsigbarhet som sørger for en effektiv byggeprosess. 

Det er god stemning når de to arkitektene møter Simen og Trond midt på den over 1.500 m2 store gulvflaten, som etterhvert skal dekkes med is. 

Tar vare på historien

Planleggingen av idrettsanlegget startet i 2015.

– Dette er ikke et bygg som skal ruve i terrenget. Vi vil at nærmiljøet skal føle tilhørighet til hallen og parken rundt, forteller arkitekt Robin, som har vært med helt fra skissestadiet.

Robuste løsninger for røff bruk

Det er krevende å bygge en moderne ishall. Garderober, vegger og tribuner må tåle røff bruk. I tillegg stilles det strenge krav til brannsikkerhet og akustikk.

Gipsplaten Habito ble tidlig foreslått som et alternativ til kryssfinér.

Prosjektering_JordalAmfi_Gyproc_Glava-Isolasjon_3_2000px.jpg
Simen Lindgren er sikker på at den skrufaste gipsplaten Habito vil tåle den røffe bruken i hallen. – Habito passer ypperlig til slike krevende konstruksjoner hvor det er behov for ekstra slagkraftige vegger.

– Disse hardføre gipsplatene krever lite vedlikehold, har høy brannmotstand og ekstra god lydisolering. I tillegg fungerer de veldig godt til avrundende former og de skrå himlingene, som vi også har levert GK-system til, fortsetter Simen, og viser frem stålkonstruksjonen under publikumstribunen.

Prosjektering_JordalAmfi_Gyproc_Glava-Isolasjon_5_2000px.jpg
I prosjekteringen måtte over 60 vegger planlegges til minste detalj. Ulike krav til flater betyr ulik oppbygging. Himlingen under publikumstribunene er bygget opp med Gyprocs GK-system.

I et bygg hvor store flater skal dekkes av is, er det naturlig nok behov for isolasjon utenom det vanlige.

– I overgangene mellom varmt og kaldt har vi brukt Glava proff 34-plater, perfekt for slike klimakonstruksjoner, forteller Trond.

Videre er innerveggene isolert med Glava 38 Økonomi-plater, spesielt egnet for varme-, lyd- og brannisolering.

Produktene utfyller hverandre

– På dette prosjektet har vi virkelig fått kjenne på det positive ved at Gyproc og Glava Isolasjon nå er samlet under samme tak, sier Trond W. Larsen.

Simen Lindgren nikker bekreftende.

– At vi nå i større grad kan synliggjøre hvordan produktene våre utfyller hverandre og dele erfaringer på tvers av det som tidligere har vært hvert vårt, gjør oss til en mer komplett samarbeidspartner. Vi kan gå inn og gi råd om hvordan vegger bør bygges opp uten at det skal handle om de enkelte bestanddelene, men heller om hva som er den beste løsningen for kunden samlet sett.

Gyproc_NyeJordalAmfi_5T3A2888.jpg
- Før solgte vi hver våre produkter, nå kan vi i mye større grad selge løsninger og vår felles kompetanse inn i prosjekteringsfasen, sier Trond W. Larsen om samlingen av Gyproc og Glava Isolasjon.

Godt samarbeid fra prosjektering til ferdigstilt bygg

– En slik moderne hall skal romme mange ulike funksjoner, så et godt samarbeid både i prosjekterings- og gjennomføringsfasen er helt avgjørende for å kunne levere på alle punkter, oppsummerer Robin.

– Her på Nye Jordal Amfi har vi lyktes fordi vi tidlig satte oss ned og fikk en felles forståelse for hvordan sluttresultatet skulle se ut, i tillegg til at vi har bevart den gode kommunikasjonen underveis i prosjektet.

Leveranse:

  • GLAVA® Rådgivning
  • Gyproc Habito
  • Gyproc GK-system
  • Glava Proff 34
  • Glava Økonomi 38

Produkter brukt i Jordal Amfi

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt:

Trond Willy Larsen

+

Simen Lindgren

Prosjektrådgiver (Gips og stål) +47 902 11 015
+

Trond Willy Larsen

+

Simen Lindgren

Prosjektrådgiver (Gips og stål) +47 902 11 015
+