close-pop-up.svg
Det nye Porsche-senteret i Fredrikstad er kronet med det nye Robust-konseptet til Glava. Dermed blir både arbeidsprosessen og taket i seg selv merkbart lettere enn ved alternative løsninger.  
Byggeprosjekt
Porsche Center i Fredrikstad
Byggeår
2024
Utførende
Entreprenør Paul Messa AS
Produktgruppe
Kompakte tak

Porsche Center i Fredrikstad blir bygget etter samme, karakteristiske design som er kjent fra andre steder i Europa. På det kompakte taket ligger det imidlertid en helt ny løsning fra Glava. Robust-systemet har nemlig fått seg en real oppgradering. 
– De nye lamellene er lettere enn tidligere, noe som gir rundt 20 prosent lavere takvekt. Det er betydelig, fastslår Bjørn Henrik Christoffersen, markedssjef for Teknisk Isolasjon i Glava.

Flere endringer 

Glava Robust Lettlamell er altså lettere enn de gamle Robust-lamellene. Isolasjonsevnen er imidlertid den samme som før. I tillegg består systemet av færre deler (to takfallsplater, mot tidligere fire), og lamellene er dessuten gjort lengre. I sum gjør dette at takjobben blir mer effektiv enn med den gamle Robust-løsningen. Pallene har dessuten labanker som er laget av lameller, noe som ytterligere forenkler logistikken på taket, og medfører at du slipper å håndtere like mange trepaller som før. 

– Vi har jobbet i mange år med Robust-konseptet, og disse nye produktene er videreutviklet gjennom kundesamtalene vi har hatt, forteller Bjørn Henrik. 

De nye lamellene er lettere enn tidligere, noe som gir rundt 20 prosent lavere takvekt.

Bjørn Henrik Christoffersen

Markedssjef for Teknisk Isolasjon i Glava

Effektiv arbeidsprosess 

Logistikken og arbeidsprosessen på taket blir enklere, istemmer tak-entreprenør Paul Messa, som har ansvaret for prosjektet i Fredrikstad. 

– Jobben vår går raskere og pallene er mye mer håndterbare. Færre komponenter gjør at monteringen går fortere. Sjåførene sparer også diesel når de kjører produktene til byggeplassen, så det er en miljøgevinst her også, sier han. 

Betydelig gevinst 

Den nye Robust-løsningen består av Glava Robust Lettlamell og Glava Robust Takfall. På det 1500 kvm store taket i Fredrikstad er gevinsten betydelig, sammenlignet med gammel Robust-løsning: 

  • 20 % lavere vekt, som gir økt effektivitet og bedre ergonomi 
  • 60 % reduksjon i antall fallplater, og dermed mindre håndtering 
  • 50 % reduksjon i paller på tak for takfallsproduktene 

Reduksjonen i antall paller er i seg selv merkbar i prosjektet, ifølge Paul Messa. 

– Trepaller må vanligvis håndteres vekk. Tidligere måtte vi ha en svær 30 kubikkmeter-container bare for å rydde opp etter oss. Nå er det mye mindre jobb med håndtering av avfall. 

Jobben vår går raskere og pallene er mye mer håndterbare. Færre komponenter gjør at monteringen går fortere.

Bjørn Henrik Christoffersen

Markedssjef for Teknisk Isolasjon i Glava

Har du spørsmål om å isolere kompakte tak?

Ta kontakt med Bjørn Henrik – han kan svare deg!

Bjørn Henrik Christoffersen

Markedssjef Teknisk Isolasjon, Marine og TAK +47 481 13 929
+

Ta kontakt med Bjørn Henrik – han kan svare deg!

Bjørn Henrik Christoffersen

Markedssjef Teknisk Isolasjon, Marine og TAK +47 481 13 929
+