close-pop-up.svg

Pusser opp både biler og bygninger

Det er her han trives best, Stian Paulsen (33), i bilen sin og først i feltet. Foto: Stian Paulsen Racing
Racerbilsjåfør Stian Paulsen retter vanligvis opp kollisjonsskadde biler. Nå renoverer og bygger han ut det gamle industribygget helt selv, med blant annet gipsplater fra Gyproc.

Akkurat som store deler Norges befolkning, pusser Stian Paulsen (33) opp mens korona-pandemien herjer. Men i stedet for å renovere privatboligen, er det arbeidsplassen og hobbyen som får seg en solid oppgradering.

Eget verksted for racerbilene

– Det er faderen, broren min og jeg som har to gamle industribygg på Skåra i Fredrikstad. Jeg disponerer det ene bygget, opprinnelig en gammel stall, der jeg har racerbilverkstedet og karosseriverkstedet. Dessuten skal jeg bygge en lakkboks, pluss et nytt inngangsparti med gjestetoalett, forteller Stian.

Bygget hans er på 240 m2, pluss 70 m2 til kontorer i 2. etasje.

 På veggene bruker jeg gipsplater fra Gyproc. Platene er enkle å håndtere og passer godt til mitt bruk. Etter montering blir de sparklet og malt, forteller han.

Han har også brukt vindtettingsplater utvendig.

Driver for seg selv

Selv om Stian elsker racerbilkjøring, er det i industribygget han tjener til livets opphold. Her driver han for seg selv, kjøper kollisjonsskadde biler, retter opp, klargjør og selger. Utdannet tømrer, er han ikke.

– Det er mye å gjøre – men jeg liker å ha mange jern i ilden. I disse koronatider er det ikke så mye å finne på, så da var det bare naturlig å sette i gang med rehabiliteringen. Jeg har jo ikke råd til å sette bort oppussingen, så derfor skal jeg gjøre alt selv. Dessuten trives jeg med det, og når jeg gjør ting selv, er jeg sikker på at resultatet blir slik jeg vil ha det. Det tar sikkert litt lenger tid, men det er bedre enn å være gjeldsslave, sier han med et glimt i øyet.

Platene er enkle å håndtere og passer godt til mitt bruk.

Stian Paulsen

Racerbilsjåfør

Pause fra kjøringen

Stian forteller at han bestemte seg 14 dager før koronaen stengte landet i fjor om å ta et hvileår fra racerbilkjøringen. Han har ikke tenkt å kjøre noe i år heller, men neste år er det planlagt full satsing.

- Jeg kjører mye go-kart for å holde formen ved like. Racerbilkjøring ble jeg interessert i da jeg fikk go-kart som10-åring. Vi var mye på Rudskogen på billøp og jeg ble bitt av basillen. Ikke bare det å kjøre, men å planlegge, teste og sette opp. Dessuten er det et veldig bra miljø, sier han i en liten pause i oppussingen.

I denne videoen ser du hvordan Stian senere etterisolerte og vindtettet verkstedet sitt:

Her kan du følge med på Stians aktiviteter – både oppussing og racing: “Stian Paulsen Racing”.

Disse produktene har Stian brukt:

Rehabilitering av Kjeungskjær fyr

Rehabilitering av betong og fasade med Weber på Kjeungskjær fyr, utført av Smørholm høsten 2022.

Helsebygg - løsninger og råd til jobben

Skal du bygge eller rehabilitere helsebygg, som sykehus, tannlegekontor eller omsorgsbolig? Glavagruppen har gode produkter til jobben. På denne siden finner du råd, inspirasjon og anbefalte løsninger.

Rehabilitering av betong og fasade

De fleste bygg kan rehabiliteres. Det er som regel bedre både for lommebok og miljøet å ta vare på det vi har, fremfor å rive og bygge nytt.

I Weber har vi kompetansen, løsningene og spesialproduktene for selv de mest krevende prosjektene. Vi ønsker å være en partner for alle som vil rehabilitere betong og fasade med lavest mulig klimaavtrykk.

Kontakt oss for rådgivning