close-pop-up.svg

Pusser opp både biler og bygninger

Det er her han trives best, Stian Paulsen (33), i bilen sin og først i feltet. Foto: Stian Paulsen Racing
Racerbilsjåfør Stian Paulsen retter vanligvis opp kollisjonsskadde biler. Nå renoverer og bygger han ut det gamle industribygget helt selv, med blant annet gipsplater fra Gyproc.

Akkurat som store deler Norges befolkning, pusser Stian Paulsen (33) opp mens korona-pandemien herjer. Men i stedet for å renovere privatboligen, er det arbeidsplassen og hobbyen som får seg en solid oppgradering.

Eget verksted for racerbilene

– Det er faderen, broren min og jeg som har to gamle industribygg på Skåra i Fredrikstad. Jeg disponerer det ene bygget, opprinnelig en gammel stall, der jeg har racerbilverkstedet og karosseriverkstedet. Dessuten skal jeg bygge en lakkboks, pluss et nytt inngangsparti med gjestetoalett, forteller Stian.

Bygget hans er på 240 m2, pluss 70 m2 til kontorer i 2. etasje.

 På veggene bruker jeg gipsplater fra Gyproc. Platene er enkle å håndtere og passer godt til mitt bruk. Etter montering blir de sparklet og malt, forteller han.

Han har også brukt vindtettingsplater utvendig.

Driver for seg selv

Selv om Stian elsker racerbilkjøring, er det i industribygget han tjener til livets opphold. Her driver han for seg selv, kjøper kollisjonsskadde biler, retter opp, klargjør og selger. Utdannet tømrer, er han ikke.

– Det er mye å gjøre – men jeg liker å ha mange jern i ilden. I disse koronatider er det ikke så mye å finne på, så da var det bare naturlig å sette i gang med rehabiliteringen. Jeg har jo ikke råd til å sette bort oppussingen, så derfor skal jeg gjøre alt selv. Dessuten trives jeg med det, og når jeg gjør ting selv, er jeg sikker på at resultatet blir slik jeg vil ha det. Det tar sikkert litt lenger tid, men det er bedre enn å være gjeldsslave, sier han med et glimt i øyet.

Platene er enkle å håndtere og passer godt til mitt bruk.

Stian Paulsen

Racerbilsjåfør

Pause fra kjøringen

Stian forteller at han bestemte seg 14 dager før koronaen stengte landet i fjor om å ta et hvileår fra racerbilkjøringen. Han har ikke tenkt å kjøre noe i år heller, men neste år er det planlagt full satsing.

- Jeg kjører mye go-kart for å holde formen ved like. Racerbilkjøring ble jeg interessert i da jeg fikk go-kart som10-åring. Vi var mye på Rudskogen på billøp og jeg ble bitt av basillen. Ikke bare det å kjøre, men å planlegge, teste og sette opp. Dessuten er det et veldig bra miljø, sier han i en liten pause i oppussingen.

I denne videoen ser du hvordan Stian senere etterisolerte og vindtettet verkstedet sitt:

Her kan du følge med på Stians aktiviteter – både oppussing og racing: “Stian Paulsen Racing”.

Disse produktene har Stian brukt:

Salgsingeniør Weber Gulv

Spesialist teamet Weber Gulv inngår i GLAVA sin salgsorganisasjon, og har synergier på flere områder som påvirkning av beskrivende ledd, teknisk støtte og initiativ på miljø og bærekraft. Vi utvider vår satsning innen gulvavretting og søker en Salgsingeniør som skal bearbeide prosjektmarkedet i Rogaland og Agder. Som Salgsingeniør blir du en del av et målrettet team som er spisset mot prosjektmarkedet for bygg i Norge.

Yttervegg/fasade

– Sommerro House og Villa Inkognito fikk et skikkelig løft

De to antikvariske murbygningene vegg i vegg i hovedstaden har fått den perfekte alderdom etter en storstilt rehabilitering både utvendig og innvendig.

Bygg lysthuset ditt selv

Lysthuset er tilbake i norske hager! Bygg deg et lysthus som ikke må sikres i vindhardt vær, men står grunnstøtt mens du kan slappe av i en behagelig sofa, med levende lys og godt selskap.