close-pop-up.svg

Rehabilitering av trangt ventilasjonsrom på butikksenter

Glava
Behov for store kanaler i et trangt teknisk rom på butikksenteret i Brekstad skapte utfordringer. Løsningen ble Climaver®. Fleksibelt, raskt og enkelt.
Byggeprosjekt
Libra Shopping på Brekstad
Utførende
Fosen Ventilasjon
Produktgruppe
Teknisk isolasjon

Da det tekniske rommet på La Libra kjøpesenter i Trøndelag skulle oppgraderes, trengte de en fleksibel og enkel løsning. Da testet de Climaver® - den nye ventilasjonskanalen fra Glava®, som har lav vekt og kan tilpasses nær sagt alle behov.

Lite plass krever fleksible løsninger

Ola Nygaard i Fosen Ventilasjon konstaterer at det ikke var mulig å transportere store og tunge stålkanaler inn i rommet, som også var kronglete å komme til. 

– Da fant vi fort ut at Climaver® var den klart beste løsningen. Produktet er fleksibelt å jobbe med, og kan tilpasses til nær sagt alle former og fasonger. Det gjorde det enkelt for oss å finne løsninger som passet inn i bygget, som ser pent ut og ikke minst fungerer godt. Denne fleksibiliteten gjør at vi kan tilpasse løsningen nøyaktig som vi ønsker, på stedet vi jobber – enkelt og veldig greit for oss.

– For oss betyr det at vi kan gjøre jobbene raskere og enklere, uten tunge løft - samtidig som vi vet at Climaver teknisk sett er et produkt i toppklasse, sier Nygaard.

Les også: Oppgradering av ventilasjonsrom på ungdomsskole

Climaver® løser transportutfordringer

Å frakte store, ferdige stålkanaler fra verkstedet til butikksenteret, så Nygaard fort at kunne bli tidkrevende.

– Hadde vi gått for å lage stålkanaler, måtte vi ha transportert ganske store og mange stålkanaler på lastebil fra blikkenslagerverkstedet på Fosen til butikksenteret på Brekstad. I tillegg måtte vi ha båret stålkanalene gjennom bygget til ventilasjonsrommet, for så å montere relativt store og tunge kanaler på rommet. Med flatpakkene med Climaver® slapp vi unna med å laste én bil. Pakkene kunne vi enkelt bære med oss inn på rommet og lage kanalsystemet på stedet. Vi sparer nok ganske mange runder med lastebil, og dermed sparer vi tid, forteller han.

Det er nesten forbløffende enkelt å jobbe med, og resultatet er et unikt system med mange fordeler.

Ola Nygaard

Fosen Ventilasjon

Lav vekt sparer tid, penger og folk

Climaver® veier under halvparten av isolerte ventilasjonskanaler i stål, og er dermed både enklere å jobbe med og krever færre montører på stedet når de skal monteres.

Les også: Legg ventilasjonskanaler på minutter

– Mens det gjerne tar noen timer å bygge og isolere en stålkanal, kan vi lage ferdig isolerte kanalsystemer på byggeplassen på noen minutter med Climaver®. Vi jobber normalt i team på to montører, og ett team kan enkelt montere store kanalsystemer selv - på kortere tid og uten å være redd for ryggen. Resultatet er minst like gode løsninger, levert langt raskere og med færre montører. Da sparer både vi og kundene tid og penger, sier Nygaard.

Kompetansekurs sikrer kvalitet

Før montørene i Fosen Ventilasjon fikk jobbe med Climaver®, måtte alle ta et kompetansekurs i regi av Glava Isolasjon. Kurset tar én dag, og gir både praktisk og teoretisk innføring i hvordan produktet tilpasses og monteres.

– Etter kurset følte vi oss veldig trygge på å bruke platene og at vi kan velge riktige løsninger for kundene. Det er nesten forbløffende enkelt å jobbe med, og resultatet er et unikt system med mange fordeler. Spart tid, lav vekt, fleksibelt, og i tillegg er det et mer bærekraftig og miljøvennlig materiale. Stadig flere kunder stiller krav til bærekraftige materialer, så det er veldig positivt at Climaver® tilfredsstiller disse, forteller Nygaard.

Les mer om Climaver® her

oppgradering-ventilasjonsrom-butikksenter-climaver.jpg
Salgsingeniør i Glava, Kai Haakon Dahl, hjelper gjerne kunder med å bli kjent med produktet.

Tilfredsstiller strenge miljøkrav

Laget med inntil 80 prosent resirkulert glass, oppfyller Climaver® krav til grønne bygg, samtidig som det tilfredsstiller krav til varmeisolasjon, lufttetthet (klasse D), lyd (akustisk absorpsjon), beste brann-klasse (A2-s1, d0, definert som «ubrennbar»), og krav til trykk (opp til 800 Pa).

Nå kan også MagiCad-brukere finne ferdige objekter i Revit/MagiCad programmet.

Les også: Ny ventilasjonskanal sparer tid, plass og penger

Erfaring gir mersmak

Fosen Ventilasjon har etter hvert fått solid erfaring i å bruke Climaver®, og har benyttet løsningene i alt fra butikker, skoler, barnehager og kontorbygg, til den lokale brannstasjonen.

– Kanskje ikke så rart at akkurat brannstasjonen ønsket en løsning som tilfredsstiller de strengeste kravene til brannklasse – og som fikk alle de andre gode egenskapene med på kjøpet, avslutter Nygaard, som er overbevist om at bruken av Climaver® bare vil øke i årene fremover.

Har du spørsmål om produktet eller teknisk isolering? Kontakt oss, så hjelper vi deg.