close-pop-up.svg

Effektiv bygging av studenboliger på Hamar

– Vi er veldig godt fornøyde med både løsning, prosess og resultat her på Toneheim Folkehøgskole. Vi kommer til å bruke Glava Pluss System på flere prosjekter, sier Halvor Finstad hos Ecosør.

Selskapet hans leverer nå nye elev-internat til Toneheim Folkehøgskole på Hamar. Det bygges totalt syv boliger i to etasjer i rekker på tre og fire boliger, totalt 1050 kvadratmeter.

I hver bolig er det fem soverom og sengeplass til opptil 10 elever. Boligene på Toneheim oppføres i massivtre og tilfredsstiller passivhusstandarden (NS3700:2013).

Samarbeid og oppfølging

– Vi tok tidlig kontakt med Glavas Børre Olsen, og sammen fant gode løsninger i planleggings- og kalkylefasen. I tillegg til Glava Plus System valgte vi også Glavas radonsperre, vindsperre og blåseisolering mellom enhetene. Glava Pluss System er enkelt og raskt å bruke, det korter ned byggetiden, og vår erfaring med det fra Toneheim-prosjektet ga absolutt mersmak, sier er Finstad. Spesielt var han fornøyd med gesims-/parapetløsningen, som de sparte mye tid på.

Glava_Pluss system-Toneheim_33.jpg
Byggeprosjektet i fugleperspektiv. Utføres av entreprenør Ecosør i særegen arkitektur, tegnet av Asas Arkitektur.

 

Etter oppstartsmøtet gikk montasjen veldig greit. Systemet er kostnadseffektivt, noe som er bra for akkorden til gutta.

Halvor Finstad

Prosjektleder, Ecosør

Kostnadseffektivt system

Før byggestart hadde Ecosør og Glava® et oppstartsmøte der alle detaljer rundt bruken av Glava Pluss System ble gjennomgått. 
Henning Dalseng, formann i Ecosør, hadde ansvaret for driften på byggeplassen på Toneheim, og han er godt fornøyd med systemet.
– Etter oppstartsmøtet gikk montasjen veldig greit. Systemet er kostnadseffektivt, noe som er bra for akkorden til gutta, de er veldig fornøyde med så enkel og rask montasjetid, sier han med et smil.

 

Glava_Pluss system-Toneheim_31.jpg
Nye studentboliger for Toneheim Folkehøgskole på Hamar står klare i løpet av høsten 2020.


Glava Pluss System

  • Glava Pluss System egner seg godt til isolering av både rehabilitering og nybygg. 
  • Den isolerte stenderen minimerer kuldebroer og gir et kontinuerlig isolasjonssjikt.
  • Systemet festes i bærende ytterveggskonstruksjoner av massivtre, stenderverk av tre, betong, tegl og pore-/gassbetong.
  • Det er enkelt, raskt og lett å håndtere, og det monteres med helt vanlig håndverktøy. 
Glava_Pluss system-Toneheim_20.jpg
Her bygges det med Glava Proff 34 i kombinasjon med Glava Pluss stender.

En enkel prosess

– Glava Pluss system-stenderne er lette og kommer med ferdig forborede hull, det er enkelt å skru skruen gjennom stenderne og inn i massivtreet, forteller Sondre Moe Sveen, bas på Toneheim-prosjektet. 

Glava_Pluss system-Toneheim.jpg

Fint med fornøyde kunder

– Det er veldig hyggelig at kunden er fornøyd. I prosjektet på Toneheim var vi tidlig inne og fant gode løsninger sammen med kunden. Det er jo slik vi ønsker å jobbe, og når vi får det til, blir resultatet som regel bra, sier Glavas Børre Olsen som forteller at de leverte rundet 1000 kvadratmeter med Glava Pluss System (300 mm Glava Proff 34).

 

Ecosør er et entreprenørfirma lokalisert på Espern på Hamar. Hovedsatsingsområdet er i kommunene som er lokalisert i Mjøsregionen i Hedmark – både offentlige og private byggherrer – bolig, skole og næringsbygg.

Toneheim Folkehøgskole ligger på Ridabu, nær Hamar, og er en av landets største folkehøgskoler med rundt 170 elevplasser for musikkinteresserte ungdommer.


Bilde av Gjermund Julnes som lener seg på et gelender og smiler til kamera
Lyd og akustikk

Dempet støyen og fikk roen tilbake på ny skole

Tidligere ble skolens elever og ansatte slitne av å være på jobb og skole på grunn av støy i lokalene på Steinkjer skole. Akustikken ble tatt på alvor i nytt skolebygg.

Dette glasset gjør at vi kan isolere veggen din og spare energi

Å bygge bærekraftige bygg handler mye om å bruke miljøvennlige råvarer. I Glava® er resirkulering en viktig del av innsatsen for å holde energibruken nede. Her er historiene som viser hva vi mener med det.

Kult å være først i Norge med Glava Driv

– Jeg ville bygge et fremtidsrettet og energieffektivt hus, derfor valgte jeg massivtre og Glava Driv. Isolasjonssystemet var veldig kjapt å montere og lett å håndtere, sier byggmester Øystein Brastad Larsen.