close-pop-up.svg

Velkommen til våre nye nettsider

logos.png

Velkommen. Vi ruller i disse dager ut splitter nye nettsider som skal inneholde produkter, løsninger og innhold fra våre tre merkevarer. 

Det kan være ting du savner, ting som er under utvikling og ting du syns er kjempebra med våre nye sider, så ta gjerne kontakt om det er noe du føler mangler her. Vi har satt opp en egen tilbakemelding e-post som du kan nå fra forsiden.

Vi gleder oss til å fortsette og bygge videre på vårt nye, samlede nettsted med dine tilbakemeldinger, for sammen bygger vi bedre.

close-pop-up.svg

Sykehuset Østfold Kalnes

Gyproc
Sykehuset Østfold Kalnes er det første sykehuset i Norge bygd med den nye helsemodellen med design og layout som støtter pasienthelbredelse.
Byggeprosjekt
Helse Sør-Øst RHF
Byggeår
2015
Utførende
AF Bygg Østfold (fasade), Vegg- og Takmontasje AS (interiør)

Arkitekter
Eliassen og Labertz-Nilssen Arkitekter AS, Arkitema Achitects, Aart Architects

Sykehuset Østfold Kalnes, som ligger sørøst for Oslo, er det første sykehuset i Norge bygd med den nye "helsemodellen", modellen der design og layout støtter pasienthelbredelse. Det rommer de fire tidligere sykehusene i fylket samt et psykiatrisk omsorgssenter under ett tak, med fokus på å tilby spesialisert helsevesen for de 300.000 menneskene i regionen. Sykehuset ble bygget ut fra en avansert digital 3D-modell, som ble brukt gjennom hele design- og planfasen for å skape et av Norges mest effektive sykehus. I 2014 ble sykehusets design- og planleggingsprosess anerkjent som verdens beste, åpne BIM-modell. 

Det er en nær koblingen mellom arkitekturen og de naturskjønne omgivelsene. Fra de private rommene har pasientene vakker utsikt over naturskjønne omgivelsene. Sykehuset Østfold Kalnes det første sykehuset i Norge med eget bad for alle pasienter.

Det nye sykehuset inkluderer Gyproc-løsninger som bidro til fremragende ytelser når det gjelder brannmotstand, røntgenbeskyttelse og lydisolasjon. Den store andelen spesialrom i det 30.000 kvadratmeter store behandlingsbygget ga svært utfordrende krav til både design og konstruksjon. Nye detaljer ble utviklet gjennom et nært samarbeid mellom klient, arkitekt, entreprenør og Gyproc.