close-pop-up.svg
Byggeprosjektet i Lakselv er et flott samarbeidsprosjekt mellom de ulike merkevarene i GLAVAⓇ. Her er det tømrerne Bhim Khatiwada og Mathias Paltto som er i sving med gulv.
Det krever en effektiv byggeprosess for å ferdigstille åtte tomannsboliger på rekordtid, lengst nord i landet. GLAVA® har levert produkter til mur, gulv, stål og isolasjon.
Byggeprosjekt
Åtte tomannsboliger i Lakselv
Byggeår
2021
Utførende
Arctic Entreprenør

Snø og kulde skaper mye plunder og heft, tenker du? Nei da, det meste av byggingen har foregått innendørs og effektivt med ferdigmoduler.

Arctic Entreprenør har spesialisert seg på å bygge seksjoner og moduler inne i egen hall. Det gjør vintersesongen til en drøm for håndverkerne. Selskapet både tegner og lager modulene selv.

Når «byggeklossene» skal på plass, må leveransene gå knirkefritt. Nå er byggeprosjektet inne i siste fase, med ferdigstilling av bad og tekniske rom på noen av enhetene. Weber gulv skal avrette og flytes på varmekabler.

GLAVA Arctic Ent. Jan Kristian.jpg
Jan Kristian Fjelde i Arctic Entreprenør er glad for en effektiv og smidig byggeprosess i Lakselv

Alt du trenger fra samme leverandør

­På byggeprosjektet i Lakselv er det bygd med Weber-produkter i mur og gulv, foruten Gyproc stål og gips, og en stor del isolasjonsprodukter i grunn, vegger og gulv, og dessuten trinnlyd-løsninger og radonsperre fra Glava Isolasjon.

– Det er veldig tidsbesparende for oss at vi kan bestille såpass mange produkter fra samme leverandør. All kontakten har gått via vår mann i GLAVA®. På den måten får salgspersonen erfaring med oss, og vi får erfaring med dem, forklarer byggeplassleder i Arctic Entreprenør, Jan Kristian Fjelde.

Han er godt fornøyd med at byggeprosessen ble såpass smidig, mye takket være helhetlig leveranse og rådgivning som følger med produktene fra Glava Isolasjon, Weber og Gyproc.

Grunnarbeide for boligprosjekt i Lakselv.
Grunnarbeide for tomannsboligene under arbeid.

Det er veldig tidsbesparende for oss at vi kan bestille såpass mange produkter fra samme leverandør. All kontakten har gått via vår mann i GLAVA®

Jan Kristian Fjelde

Byggeplassleder, Arctic Entreprenør

Enkelt med én kontaktperson

– Når vi kan forholde oss til én part av gangen, som alltid vet hvor vi er i prosjektet, er det lettere for oss å referere til hvilke behov vi har og få riktig leveranse og rådgivning underveis. Alt blir enklere når vår kontakt kjenner framdriften og vet hva som hører sammen.

Det mener Jan Kristian Fjelde har gjort sitt til at dette byggeprosjektet har gått nokså smertefritt for entreprenøren i nord.

– Aleksander, som er vår mann på dette prosjektet, har gitt oss tilgang til den kompetansen vi har hatt behov for og innhentet svar fra sine fagfolk i GLAVA-systemet, forklarer han.

GLAVA Arctic Entrepenør Boligprosjekt Kirkegårdsveien Lakselv.jpg
Snø og kulde er ingen hindring for byggeprosjektet i Porsanger kommune.

Tre merkevarer samlet i ett selskap

– Det er fortsatt ganske nytt for både kundene våre og oss i GLAVA® at vi jobber sammen, men veldig gøy når vi merker at kundene får glede av tre ganger så mye kompetanse. Fortsatt kan de forholde seg til bare én av oss, men få tilgang til et stort fagmiljø, forklarer Aleksander Nilsen, distriktssjef for GLAVA® i Tromsø, Nord-Troms og Finnmark.

Han har sjonglert henvendelsene fra Arctic Entreprenør fra byggestart i høst. I mai er boligene klare for overlevering.

Les mer om hvilke fordeler det er for deg at tre merkevarer har blitt til ett.

Et godt partnerskap

Byggeplassleder peker på at det er mange krav som må oppfylles, blant annet lydklassifisering og brannteknisk klassifisering fra Byggforsk.

– Vi må levere hundre prosent til kundene våre. Det er der kompetansen fra GLAVA® kommer inn. Vi får god hjelp til å gjøre beregninger, og får tilpasset riktig leveranse til kravene som gjelder på bygget. Såpass må vi forvente av en så stor aktør som GLAVA®, sier Jan Kristian med et smil, og understreker:

– Det er viktig for oss å benytte den kunnskapen de sitter på.

To arbeidere sørger for gulv i byggeprosjekt i Lakselv.
Leveransene kommer i riktig rekkefølge, noe som er helt essensielt. Her er Jaroslav Molinski og Ivar Hendrikson i gang med Weber-gulvet.

­­­– Selv om leveransene i stor grad kommer hver for seg, så opplever vi at det er god logistikk for oss når varene kommer i riktig rekkefølge. På sikt kan vi håpe på at varene kommer på samme bil – der har de en fordel de virkelig kan utnytte ved å være ett selskap, mener han.

Les også: Effektivt byggeprosjekt i dedikert prosjektteam

Utvikler felles kompetanse

Aleksander Nilsen ser fram til at den nye måten å jobbe på virkelig får satt seg.

– Vi ser fram til å utvikle vår felles kompetanse i framtida. Vi har bare så vidt startet på et godt fellesskap i GLAVA®, mener han, og ser fram til flere slike prosjekter, og enda flere fordeler for kundene.

Vi ser fram til å utvikle vår felles kompetanse i framtida. Vi har bare så vidt startet på et godt fellesskap i GLAVA®

Aleksander Nilsen

Distriktssjef i Glava Isolasjon

Disse Glava-produktene ble brukt:

I grunnen: 

Vegger: 

Isolasjon: 

Gips: 

Tak: 

Innervegger: 

Gulv: 

Ønsker du mer informasjon om våre felles løsninger? Ta kontakt med

Aleksander Nilsen

Distriktssjef Tromsø, Nord-Troms og Finnmark +47 476 37 027
+

Aleksander Nilsen

Distriktssjef Tromsø, Nord-Troms og Finnmark +47 476 37 027
+