MANTLING UTENDØRS MED WRAPTEC

Våt isolasjon på rør og kanaler utendørs er historie. WRAPTEC er et nytt materiale for utendørs mantling av rør og kanalisolasjon av mineralull. Produktet er selvvulkaniserende og derfor veldig rask og enkel å installere på byggeplass. Materiale er UV- og værbestandig i alle miljøer. På grunn av dens absolutte tetthet mot vann og fuktighet hindres korrosjon under isolasjon (CUI) på røret/kanalen.

Korrosjon under isolasjon (CUI) er et stort problem på rør og er årsak i 40-60% av vedlikeholdskostnader.
Det har det vært en utfordring å finne en mantlingsløsning for isolerte rør og kanaler som skal holde vann helt vekk fra installasjonen. Typisk brukt i dag er aluminiumsmantling, som i beste fall er forseglet med silikonmasse i skjøtene. Erfaring har vist at det er svært vanskelig å få et slikt system tett, og resultatet har vært våte isolasjonsmaterialer som ikke har evne til å tørke opp. Våt isolering mister isoleringsevnen i tillegg til at rør begynner å korrodere med påfølgende høye kostnader det kan medføre.


Se våre monteringsfilmer på YouTube
Rektangulær kanal

Avslutning mot vegg

90° bend

Festepunkt/stag

Koning av rør

45° grenrør
• Ventil
• Utførelse ved installasjon under vann

Wraptec

Wraptec

Wraptec løser dette problemet samtidig som det er enkelt å montere. Produktet leveres på ruller á 10 meter i bredde 70 og 560mm som kappes med en vanlig saks i passende lengder tilpasset det isolerte røret eller kanalen. I og med at Wraptec er selvvulkaniserende ved overlapp oppnås en 100% vanntett installasjon som samtidig også tåler sollys (UV).

Det er ikke nødvendig med lim eller tape for montering, og det kreves ikke personlig verneutstyr i arbeidet. Fugemassen M-Glue benyttes ved avslutning mot andre materialer der man altså ikke får den selvvulkaniserende funksjonen.
Ved montering av Wraptec er det viktig og huske på at man hele tiden får mist 20mm overlapp for å unngå vannintrengning og at omgivelsestemperatur er minst +5°C grunnet vulkaniseringen.
Man regner opptil 50% tids- og kostnadsbesparelse ved installasjon sammenlignet med tradisjonell alumantling.

Fornøyde kunder!
Bransjen gir svært god tilbakemelding på produktet WRAPTEC.
Fleksibelt, og enkelt.

Fleksibelt, og enkelt. Trenger ikke utvidet kompetanse på mantling slik en gjør med f.eks alumantling. En annen stor fordel er at bulker på Wraptec mantlingen lett forsvinner siden mantlingen er av mykt og fleksibelt materiale sammenliknet med tradisjonell alumantling.
Audun Skandsen, Kalkulatør/prosjektleder - Ragnar Svensen AS

Lurer du på noe. Ta kontakt med en av våre dyktige fagfolk, så hjelper vi deg.

Hold deg oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev.