close-pop-up.svg

Akustikk og himlinger

Den perfekte himlingsløsningen leverer både god akustikk og flott estetikk.

Hva betyr himlinger for akustikken?

Himlinger er sentralt i ethvert rom. De fungerer ikke bare som estetiske elementer, men er viktige for lydabsorbering og støydemping. Akustiske himlinger er spesialdesignet med integrerte materialer som effektivt forbedrer lyd.

For optimal komfort er det viktig å velge løsninger som er tilpasset rommets formål og akustiske krav. Gode himlinger reduserer etterklang og forbedre taleforståelsen i rommet, noe som er spesielt viktig i offentlige bygninger, skoler, kontorer og hjem.

Himlinger har også en funksjonell rolle ved å skjule tekniske installasjoner som ventilasjonskanaler og kabler.

Vi leverer et stort utvalg akustiske produkter; himlinger og veggabsorbenter fra Glava og Ecophon.

Ofte stilte spørsmål om himlinger

Himlinger varierer i materialer og design, og kan ha forskjellige funksjoner som akustisk regulering og støydemping.

Glava tilbyr flere himlinger med ulike estetiske og akustiske egenskaper som Glava Venus og Ecophon-serien, samt produkter til garasjehimlinger og industristøydemping.

For å dempe støy i et rom, kan man bruke akustiske himlinger og veggabsorbenter. Det er produkter som absorberer lyd og forbedrer romakustikken.

Veggabsorbenter monteres på vegger for å redusere etterklang og forbedre lydkvaliteten i et rom. De er designet for å fange opp og dempe lydbølger, noe som bidrar til å redusere uønsket støy og ekko.

Ved å bruke et mengdeberegningsprogram kan du regne ut antall himlingsplater og tilbehør nødvendig for ditt prosjekt. Se https://www.glava.no/beregningsprogrammer

Himlinger leveres i ulike farger, avhengig av produsent og produktlinje. For eksempel tilbyr Ecophon-serien et bredt spekter av fargevalg, noe som gir muligheter for unike visuelle uttrykk.

Valget av himlingsprodukter avhenger av bygningens eller rommets funksjon og designkrav. I rom som krever at du hører godt er akustiske himlinger et godt valg.

Himlinger, som Glava Venus, monteres normalt i et nedhengt T-24 opphengssystem, noe som bidrar til bedre lydabsorpsjon enn direktemonterte absorbenter. Systemhimlinger gjør det mulig å plukke ned enkeltplater for vedlikehold og inspeksjon av overliggende systemer.
Støydemping
Himlinger bidrar til et behagelig lydmiljø ved å absorbere og redusere lydrefleksjoner.
Optimal lydkvalitet
Reduserer etterklang og støy, noe som gjør det enklere å høre og forstå lyder og tale.
God taleforståelse
Forenklet kommunikasjon er spesielt viktig i utdannings-, helse- og kontormiljøer.
Estetikk
Design som komplementerer interiøret og skjuler tekniske installasjoner.
Komfort
Reduksjon av støy og termisk regulering gir bedre og jevnere inneklima.
Brannisolering
Brannhemmende materialer i himlinger kan begrense spredning av brann.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du ha nyheter, råd og informasjon om våre produkter og løsninger rett i innboksen? Legg igjen informasjonen din under, så fikser vi resten.

Ved å sende inn dette skjemaet samtykker jeg til at Glava kan lagre opplysningene mine. Jeg kan melde meg av når som helst.