close-pop-up.svg

Bærekraftige bygg

Gi byggeprosjektet et løft og ha ambisiøse miljøambisjoner. Vi utvikler produkter som gjør det mulig å innfri forventninger om mer bærekraftige bygg.

Vi bygger bærekraftig sammen med deg

Vi skal lykkes med en mer bærekraftige byggebransje og tørre å sette ambisiøse klimakrav. Det skal ikke stå på oss. Men vi trenger deg.
 
Sammen med deg som entreprenør, arkitekt og utførende byggmester vil vi jobbe for å finne  løsningene som reduserer utslipp og gjør det mulig å bygge mer energieffektive bygg.

Vi har et stort ansvar for å redusere miljøpåvirkning fra bygg, som står for en stor del av verdens energibruk og klimagassutslipp. Derfor er innovasjon og utvikling av produkter med lave utslipp vårt viktigste bidrag for å bygge mer miljøvennlig.

Ofte stilte spørsmål om bærekraftige bygg

Glava har som mål å bli en karbonnøytral virksomhet innen 2050. Vi fokuserer på å redusere både direkte og indirekte CO2-utslipp, blant annet fra produksjon og transport. Vi jobber for å spare energi og utvikle prosjekter som girr sirkulærøkonomi i praksis.

Vi fokuserer på energieffektivisering av bygningsmassen som en nøkkel til å redusere klimautslipp. Dette innebærer å tilby isolasjonsløsninger som bidrar til å redusere energibehovet for oppvarming i bygg og boliger, noe som er spesielt viktig for å nå Stortingets mål om å redusere energibruken i eksisterende bygg med 10 TWh innen 2030​​.

Våre produkter er utviklet for å gi lave klimaavtrykk og energieffektive bygg, blant annet ved å bruke resirkulerte materialer i produksjonen. Våre isolasjonsprodukter inneholder i gjennomsnitt 65 prosent resirkulert glass, og i noen tilfeller opptil 80 prosent. Dette bidrar til å redusere klimafotavtrykket for hele bygget​.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du ha nyheter, råd og informasjon om våre produkter og løsninger rett i innboksen? Legg igjen informasjonen din under, så fikser vi resten.

Ved å sende inn dette skjemaet samtykker jeg til at Glava kan lagre opplysningene mine. Jeg kan melde meg av når som helst.

La deg inspirere av disse bærekraftige byggeprosjektene:

Bærekraft

Krohnen på verket

Blåseisolasjon

Null utslipp og mye overskudd hos Sintef

Yttervegg/fasade

Ny skole i massivtre og Glava Pluss System

Oversiktsbilde av bygging av KIWIs miljøbutikk i Hokksund.
Tak

KIWI-konsept med grønt fotavtrykk