close-pop-up.svg

Branntetting av rør

I denne løsningen

Glava

Kontakt oss om denne løsningen

Brannisolering av rør er i første rekke knyttet til branntetting av rør ved gjennomføringer i brannklassifiserte konstruksjoner.

Korrekt utført brannisolering og branntetting av rørgjennomføringer kan være avgjørende for å hindre at en brann sprer seg mellom ulike seksjoner eller brannceller i et bygg innenfor en gitt tidsperiode.

Med branntetteprodukter fra Glava®  får du dokumenterte løsninger for både brennbare og ikke-brennbare rørgjennomføringer og for både isolerte og uisolerte rør. Isolerte rørgjennomføringer i brannklassifiserte konstruksjoner løses med enten Kaiflex cellegummi eller Glava Rørskål av mineralull. Ved å montere rørisolasjonen ubrutt gjennom vegg/dekke, hindres også varmetap eller eventuelt kondens. 

Type rør som er godkjent med vår rørisolasjon er:

  • Rør av stål og kobber
  • Rør av aluminium, type Alu-PEX
  • Rør av plast, type PE*

For uisolert rør har vi løsninger for de fleste typer plast:

  • Plastrør av PP, PE og PVC. 

*Gjelder ikke isolert med Glava Rørskål
Alle våre produkter er testet i henhold til teststandard NS-EN 1366-3.

Enklere hverdag 

Med vår nyeste branntette fugemasse Glava FT Graphite blir hverdagen enda enklere og tettingen enda raskere. For gjennomføringen av Glava Rørskåler og Kaiflex cellegummi vil man nå kun trenge ett produkt for å løse branntettingen. Glava FT Graphite er en fugemasse som ekspanderer mange ganger seg selv i en brannsituasjon og dette er grunnen til at denne brannfugemassen oppnår så gode resultater.

Branntetting av Glava Rørskål med Glava FT Graphite

 

Men Glava har også andre gode løsninger som Glava Brannpakning på Rull som benyttes i kombinasjon med Glava GPG Brannmasse. Hver rull leveres i eske á 18 meter og kan benyttes på flere gjennomføringer. Kapp din lengde og benytt resten neste gang. Enklere kan det ikke gjøres. 

Andre interessante løsninger er rør opp til radiatorer som nå kan branntettes ved kun bruk av 3mm Kaiflex selvklebende bånd og Glava GPG Brannmasse eller branntetting av veggboks PE-X Sanibox for rør i rør avslutning i vegg som utføres med Glava FT Graphite fugemasse.

e3_og_veggboks_.jpg

Glava håper at våre nye løsninger vil gjøre branntetting av isolerte og uisolerte rørgjennomføringer enklere. Gå inn på hver av branntette-produktene og last ned monteringsanvisningene for å se de komplette løsningene vi kan tilby.

 

Dokumentasjon relatert til løsningen

Kontakt oss om denne løsningen