close-pop-up.svg

Etterisolering rundt vindu og dør

I denne løsningen

Glava

Kontakt oss om denne løsningen

Har du trekkfulle vinduer eller dører? Etterisoler med Glava Dyttestrimmel. Det reduserer trekk og er lydisolerende.

Glava Dyttestrimmel egner seg godt til å tette fuger med. Den elastiske isolasjonen følger husets bevegelser, og har like god isolasjonsevne etter 50 år som 5. 

Etterisolering av vinduer og dører - slik gjør du

  1. Begynn øverst i hjørnet av vinduet eller døren. Rull ut Glava dyttestrimmel og dytt den i en U-form inn i hulrommet med dyttespaken som følger med pakningen, eller en trekile. Pass på så du ikke dytter for hardt. 
  2. Dytt i flere lag slik at isolasjonen fyller hele karmens dybde, og at strimmelen også legger seg helt tett inntil klosser, justeringskiler og lignende. Dytt også i foringene, men ha igjen litt plass til bunnfyllingslist og fugemasse.
  3. Legg Glava Bunnfyllingslist rundt hele åpningen, og fug med elastisk fugemasse. Bruk av fugemasse sikrer god tetting, og hvis mulig kan det i tillegg fuges fra utsiden også.

Glava Dyttestrimmel leveres i praktiske bæreposer eller i sekk. En dyttespak medfølger i den bærbare produktforpakningen, som du får kjøpt hos byggevareforhandlere over hele landet. 

Et annet alternativ er fugeskum. Merk at fugeskum ekspanderer under herding og krever stor overvåkenhet ved bruk. Dette er en av grunnene til at vindu- og dørprodusentene anbefaler Glava Dyttestrimmel. 

Trenger du rådgivning til jobben? Kontakt oss, så hjelper vi deg

Dokumentasjon relatert til løsningen

Kontakt oss om denne løsningen