close-pop-up.svg

Hjemmekino og musikkrom

I denne løsningen

Glava

Kontakt oss om denne løsningen

Akustikk er et tema som vektlegges i større og større grad, og kravene blir stadig strengere. Det handler også om å skape et behagelig innemiljø, der vi kan slappe av.

Skap gode lydforhold

For å nyte film og musikk til fulle, vil vi ha gode lydforhold.  Det brukes lydabsorbenter for å minimere etterklangstiden. Vi ønsker å dempe lyden jevnt i alle frekvenser.

Spesielt lavfrekvent lyd kan være utfordrende, og dårlig demping i lave frekvenser gir et udefinert og «romlete» lydbilde. Løsningen er ofte en nedfôret systemhimling med ekstra bassabsorbenter på oversiden, eventuelt med plassbygde bassfeller fylt med mineralull i hjørnene av rommet. Er rommet stort, eller har stor takhøyde, bør veggabsorbenter vurderes i tillegg.

Ecophon absorbenter for tak og vegg

leverer Ecophon absorbenter. Dette er produkter som monteres i tak eller på vegg. De demper lyden godt i alle frekvenser, og gir et behagelig miljø samt god lyd. Dette gjør det mye enklere å kommunisere i rommet, og nyanser høres langt bedre. Ecophons produkter finnes i nesten alle former og fasonger, men vanligst er systemhimlinger, der himlingsplater monteres i t-profiler.
Veggabsorbenter blir stadig mer brukt, for å unngå horisontale lydrefleksjoner og flutter-ekko. Disse platene monteres i profiler/rammeverk på veggen, og bygger totalt 50 mm. Det finnes også egne spesialplater og profiler til kinoer med matt svart overflate, samt spesialtilpassede himlingssystemer for TABS-bygg og fritthengende elementer eller flåter.
Gå til ecophon.se, klikk på "Produkter" i menyen og finn ut mer om materialene.

Dette er etterklang

God akustikk dreier seg egentlig om å gjenskape lydforholdene utendørs, der det ikke er noen reflekterende flater. Vi tilbringer 90 prosent av tiden vår innendørs, men er egentlig konstruert for å oppholde oss ute. Dette gjør at ørene og hodet vårt må forholde seg til lydforhold som egentlig er helt feil for oss. Harde overflater, som for eksempel gipsvegger, «kaster» lydbølgene tilbake. Lydbølgene går da fram og tilbake mellom overflatene i rommet alt for lenge før de dør ut. Dette kalles etterklangstid, eller gjenklang.

Dokumentasjon relatert til løsningen

Kontakt oss om denne løsningen