close-pop-up.svg

Kompakte tak

Et attraktivt valg for mange moderne byggeprosjekter og næringsbygg, spesielt der energieffektivitet, holdbarhet og estetikk er viktige faktorer for taket.

De nye taklammelene fra Glava er lettere enn tidligere, samtidig som isolasjonsevnen er som før. I tillegg består systemet av færre deler (2 takfallsplater, mot tidligere 4), og lamellene er dessuten gjort lengre. I sum gjør dette at takjobben blir atskillig mer effektiv enn med den gamle Robust-løsningen fra Glava. 

Pallene har dessuten labanker som er laget av lameller, noe som ytterligere forenkler logistikken på taket – og medfører at du slipper å håndtere like mange trepaller som før. 

Å velge Glava Robust Lettlamell og Glava Robust Takfall gir deg flere fordeler i forhold til den «gamle» Robust-løsningen. Her er et reelt regnestykke fra et konkret prosjekt på 2800 kvadratmeter, der vi har sammenlignet ny og gammel løsning: 

  • 20 % lavere vekt, som gir økt effektivitet og bedre ergonomi

  • 60 % reduksjon i antall fallplater, og dermed mindre håndtering

  • 50 % reduksjon i paller på tak for takfallsproduktene

Snakk med Stig Ronny om kompakte tak!

Ta kontakt med Stig Ronny for mer informasjon og sparring på ditt tak-prosjekt.

Ved å sende inn dette skjemaet samtykker jeg til at Glava kan lagre opplysningene mine, og til å bli kontaktet per e-post. Jeg samtykker også til å motta nyhetsbrev fra Glava som jeg kan melde meg av når som helst.

Hvorfor er det viktig å isolere taket?

Taket spiller en avgjørende rolle hva gjelder energieffektivisering, da varm luft stiger opp og i verste fall forsvinner ut av bygget. Spesielt for kompakte tak gjelder det å holde tunga rett i munnen, slik at oppbyggingen blir korrekt. 

Kompakte tak består av flere lag; Bærende, isolerende og tettende. Disse er pakket sammen som en sandwich, uten lufting. Med produkter spesialdesignet for kompakte tak og takisolasjon sikrer du effektiv utnyttelse av energien. 

Ofte stilte spørsmål om kompakte tak og takisolasjon

Kompakte tak er tak der de ulike lagene som isolasjon, dampsperrer og vanntetting ligger tett sammen uten lufting. Dette gjør takene effektive når det gjelder isolasjon og beskyttelse mot fukt.

Isolering av kompakte tak krever nøye valg av materialer og en godt planlagt konstruksjonsmetode for å unngå varmetap og fuktproblemer.

Isolasjonsmaterialet legges ofte direkte på den bærende konstruksjonen, etterfulgt av et lag med dampsperrer for å hindre fuktighet i å trenge inn i isolasjonen. Deretter legges vanntettende lag, som kan være takbelegg eller takmembraner, for å beskytte mot vanninntrengning. Det er viktig å sørge for korrekt montering og tetting av alle lagene for å oppnå optimal isolasjonseffektivitet og varighet.

Glava tilbyr et system kalt Glava Robust Lamell for isolering av kompakte tak. Dette systemet er spesielt utviklet for flate takløsninger uten lufting.

Flate tak må sikre god drenering og ha nok takfall til at regn- og smeltevann renner vekk.  SINTEF Byggforsk anbefaler fall på minimum 1:40 på ferdig takflate, og minimum 1:60 i renner og kilrenner.

Glava har systemer for avrenning med fall 1:40, 1:60 og 1:100, som gjør håndverkerjobben enklere. Takfallsystemene finnes både i Glava EPS og Paroc steinull.

Husk å ta høyde for nedbøyning på grunn av belastning og egenvekt når du beregner fall eller velger takfallsystem. Høydeforskjellen på våre ulike systemer i cm/m er henholdsvis 2,5 cm, 1,67 cm og 1,0 cm.
Forbedret energiytelse
Kompakte tak reduserer varmetap og bidrar til bedre energieffektivitet.
Økt termisk effektivitet
Løsningen kombinerer isolasjon, dampsperrer og vanntetting.
Lengre levetid
Holdbare og motstandsdyktige mot ytre påvirkninger.
Enklere vedlikehold
Krever ofte mindre vedlikehold enn tradisjonelle takkonstruksjoner.
Estetisk fleksibilitet
Kompakte tak gir et minimalistisk og moderne utseende.
Plassbesparende
Kompakte tak er nyttig ved begrensede arealer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du ha nyheter, råd og informasjon om våre produkter og løsninger rett i innboksen? Legg igjen informasjonen din under, så fikser vi resten.

Ved å sende inn dette skjemaet samtykker jeg til at Glava kan lagre opplysningene mine. Jeg kan melde meg av når som helst.