close-pop-up.svg

Kompakte tak

Et attraktivt valg for mange moderne byggeprosjekter og næringsbygg, spesielt der energieffektivitet, holdbarhet og estetikk er viktige faktorer for taket.

Hvorfor er det viktig å isolere taket?

Taket er en viktig del av byggets fasade, spesielt når det kommer til energieffektivisering. Ettersom varm luft stiger opp er det viktig med god isolasjon i taket for å unngå store varmetap.

Kompakte tak består av flere lag; bærende, isolerende og tettende. Disse er pakket sammen som en sandwich, uten luft i mellom. Med produkter spesialdesignet for kompakte tak og takisolasjon sikrer du effektiv utnyttelse av energien.

Glava Robust Lamell er et slik produkt, som gjør at du kan legge færre lag isolasjon, samtidig som kravet til bedre isolerte bygg oppfylles. Det er et lett og trykksterkt taklamell, inntil 20 prosent lettere enn steinullisolasjon. Noe som letter arbeidet til taktekkerne betraktelig.

Ofte stilte spørsmål om kompakte tak og takisolasjon

Kompakte tak er tak der de ulike lagene som isolasjon, dampsperrer og vanntetting ligger tett sammen uten lufting. Dette gjør takene effektive når det gjelder isolasjon og beskyttelse mot fukt.

Isolering av kompakte tak krever nøye valg av materialer og en godt planlagt konstruksjonsmetode for å unngå varmetap og fuktproblemer.

Isolasjonsmaterialet legges ofte direkte på den bærende konstruksjonen, etterfulgt av et lag med dampsperrer for å hindre fuktighet i å trenge inn i isolasjonen. Deretter legges vanntettende lag, som kan være takbelegg eller takmembraner, for å beskytte mot vanninntrengning. Det er viktig å sørge for korrekt montering og tetting av alle lagene for å oppnå optimal isolasjonseffektivitet og varighet.

Glava tilbyr et system kalt Glava Robust Lamell for isolering av kompakte tak. Dette systemet er spesielt utviklet for flate takløsninger uten lufting.

Flate tak må sikre god drenering og ha nok takfall til at regn- og smeltevann renner vekk.  SINTEF Byggforsk anbefaler fall på minimum 1:40 på ferdig takflate, og minimum 1:60 i renner og kilrenner.

Glava har systemer for avrenning med fall 1:40, 1:60 og 1:100, som gjør håndverkerjobben enklere. Takfallsystemene finnes både i Glava EPS og Paroc steinull.

Husk å ta høyde for nedbøyning på grunn av belastning og egenvekt når du beregner fall eller velger takfallsystem. Høydeforskjellen på våre ulike systemer i cm/m er henholdsvis 2,5 cm, 1,67 cm og 1,0 cm.
Forbedret energiytelse
Kompakte tak reduserer varmetap og bidrar til bedre energieffektivitet.
Økt termisk effektivitet
Løsningen kombinerer isolasjon, dampsperrer og vanntetting.
Lengre levetid
Holdbare og motstandsdyktige mot ytre påvirkninger.
Enklere vedlikehold
Krever ofte mindre vedlikehold enn tradisjonelle takkonstruksjoner.
Estetisk fleksibilitet
Kompakte tak gir et minimalistisk og moderne utseende.
Plassbesparende
Kompakte tak er nyttig ved begrensede arealer.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du ha nyheter, råd og informasjon om våre produkter og løsninger rett i innboksen? Legg igjen informasjonen din under, så fikser vi resten.

Ved å sende inn dette skjemaet samtykker jeg til at Glava kan lagre opplysningene mine. Jeg kan melde meg av når som helst.