close-pop-up.svg

Lydisolering

Reduser støyen mellom etasjer, og fra rom til rom. En godt isolert vegg demper forstyrrende lyder og gir et godt innemiljø.

Lydisolering gir bedre innemiljø

Er det tramping fra naoben over, eller lytt mellom rommene i boligen? Det finnes gode løsninger for å lydisolere innervegg, yttervegg, gulv og etasjeskillere.

Våre mineralullprodukter er godt egnet for lydisolering. Det reduserer lydoverføring gjennom vegger og etasjeskiller, noe som bidrar til et mer behagelig innemiljø og økt privatliv i boligen eller bygningen.

Det er lydkrav som bestemmer hvilke tiltak og mengde isolasjon og type produkter som bør brukes i de ulike byggkonstruksjonene. Bli kjent med løsningene våre.
 

Se løsningene for lydisolering

Få gode råd til isolering av innervegg, yttervegg, gulv og etasjeskillere.

Ofte stilte spørsmål om lydisolasjon

For optimal lydisolering anbefales Glava Extrem 32 for isolasjonstykkelse opp til 50 mm. For større tykkelser har både Glava Proff 34 og Glava Økonomi 38 lignende lydisolasjonsegenskaper. Glava Økonomi 38 er et økonomisk fordelaktig valg for større isolasjonstykkelse.

For å forbedre lydisoleringen av innvendige skillevegger, er det viktig å fylle hulrommene helt med isolasjon. Det er ikke nødvendig å bruke spesielle, tunge lydisolasjonsplater, men velge "tunge" og "bøyelige" kledningsmaterialer som gips- eller sponplater i tykkelser 11-13 mm etter å ha fylt opp hulrommet med Glava plate eller rull.

For å redusere trinnlyd fra etasjeskillere effektivt, anbefales det å bruke Glava Trinnlydplate. Dette er en trykkfast glassullplate belagt med glassfiberduk, designet spesifikt for lydisolering av etasjeskillere med flytende gulv. Flytende gulvløsninger, hvor ett eller flere sjikt legges løst på underlaget uten mekanisk forbindelse mellom sjiktene, bidrar til betydelig reduksjon av trinnlyd.

Glava Trinnlydplate bør legges på et plant og avrettet underlag, og kan anvendes på trebjelkelag eller betong og ulike typer murkonstruksjoner. Over Trinnlydplatene skal det alltid legges et trykk- og lastbærende sjikt, for eksempel i form av gips- og sponplatelag, avrettingsmasse eller påstøp. Les mer om montering Glava trinnlydplate: https://www.glava.no/produkter/glava-trinnlydplate

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vil du ha nyheter, råd og informasjon om våre produkter og løsninger rett i innboksen? Legg igjen informasjonen din under, så fikser vi resten.

Ved å sende inn dette skjemaet samtykker jeg til at Glava kan lagre opplysningene mine. Jeg kan melde meg av når som helst.