close-pop-up.svg

Oppbygging av badstue i kjeller

I denne løsningen

Glava

Kontakt oss om denne løsningen

For en familie bør størrelsen være på minst 3 m2. En 5 kW varmeovn er som regel tilstrekkelig varmekilde. For å sikre lufting mellom husets eksisterende vegger og tak, og de nye i badstuen, festes først et listverk, minimum 20 mm, før lektene monteres. Lektene bør tilsvare 100 mm isolasjon. 

Etter at isolasjonen, min. 100 mm, er lagt på plass mellom spikerslagene monteres nytt panel. I private badstuer anvendes ikke fuktsperre, men det legges et lag med kraftpapir eller ullpapp før panelet monteres. Innvendig panel med kvist og harpikslommer bør unngås. Her anbefales granpanel med max. bredde på 95 mm. 

Badstuovn bør monteres på samme vegg som døren. Lufteventil monteres på motsatte vegg høyt oppe. Ventil for luft inn monteres bak ovn og lavere. 

Er gulvet et uisolert betonggulv kan det legges 73 eller 98 mm tilfarergulv. Under tilfarerne bør det legge et kapillærbrytende sjikt av grunn-murspapp for å hindre oppfuktning av tilfarerne. Det må lages et ventilert luftesjikt mellom det eksisterende gulvet og isolasjonen. 

Legg evt. stubbloftsplater og isoler med 50 mm Glava Plate/Rull. 

Oppå tilfarerne legges 22 mm vannfast spon og gulvbelegg. Husk at gulvbelegget skal føres opp bak panelen. 

Dokumentasjon relatert til løsningen

Kontakt oss om denne løsningen