close-pop-up.svg

Oppbygging hjemmekino/musikkrom

I denne løsningen

Glava

Kontakt oss om denne løsningen

Det blir stadig mer populært å bygge sin egen hjemmekino.

Det er et bruksrom for hele familien, der barn og voksne og gode venner kan se film i ro og mak – og med gode lydforhold.

Å bygge hjemmekino trenger ikke nødvendigvis å bli en kostbar investering for din bolig. Du kan på en enkel måte sette opp rommet slik at det er en opplevelse å bruke det. Planlegg riktig, så kan du lage en kino som oppleves som et godt alternativ til din lokale kino.

PLANLEGG GODT

Det er bra med topp moderne utstyr for lyd og bilde, men den store opplevelsen er veldig avhengig av den akustiske behandlingen du gir rommet. Nyt film og musikk til fulle. Bruk lydabsorbenter for å redusere etterklangstid. 

LØSNINGEN LIGGER I HIMLINGEN  OG PÅ VEGGENE

Glava® leverer Ecophon kvalitetsprodukter som fullt ut tilfredsstiller alle krav til et godt lydmiljø. Produktene tar også hensyn til andre viktige forutsetninger som mekanisk styrke, riktige farger og lysrefleksjon.
Spesielt lavfrekvent lyd kan være utfordrende, og dårlig demping i lave frekvenser gir et udefinert og «romlete» lydbilde. Løsningen er ofte en nedfôret systemhimling med ekstra bassabsorbenter på oversiden, eventuelt med plassbygde bassfeller fylt med mineralull i hjørnene av rommet. Er rommet stort, eller har stor takhøyde, bør veggabsorbenter vurderes i tillegg. 

Aktuelle plater for himling er Glava Supernova, og til vegg benyttes  Ecophon Akusto Wall.

ECOPHON ABSORBENTER FOR TAK OG VEGG

Glava Isolasjon leverer Ecophon absorbenter. Dette er produkter som monteres i tak eller på vegg. De demper lyden godt i alle frekvenser, og gir et behagelig miljø samt god lyd. Dette gjør det mye enklere å kommunisere i rommet, og nyanser høres langt bedre. Ecophons produkter finnes i nesten alle former og fasonger, men vanligst er systemhimlinger, der himlingsplater monteres i t-profiler.
Veggabsorbenter blir stadig mer brukt, for å unngå horisontale lydrefleksjoner og flutter-ekko. Disse platene monteres i profiler/rammeverk på veggen, og bygger totalt 50 mm. Det finnes også egne spesialplater og profiler til kinoer med matt svart overflate, samt spesialtilpassede himlingssystemer for TABS-bygg og fritthengende elementer eller flåter.
Gå til ecophon.se, klikk på "Produkter" i menyen og finn ut mer om materialene.

DETTE ER ETTERKLANG
God akustikk dreier seg egentlig om å gjenskape lydforholdene utendørs, der det ikke er noen reflekterende flater. Vi tilbringer 90 prosent av tiden vår innendørs, men er egentlig konstruert for å oppholde oss ute. Dette gjør at ørene og hodet vårt må forholde seg til lydforhold som egentlig er helt feil for oss. Harde overflater, som for eksempel gipsvegger, «kaster» lydbølgene tilbake. Lydbølgene går da fram og tilbake mellom overflatene i rommet alt for lenge før de dør ut. Dette kalles etterklangstid, eller gjenklang.
Gå til ONLINE AKUSTIKKURS og finn ut mer.

LINKER
Her er linker til forhandlere hvor du finner mye stoff om lydstudioer, lytterom, hjemmekino etc.

Gå til LydRommet AS og klikk på "Akustikkbehandling" under Produkter i menyen. 
Leverer et bredt utvalg av både himlinger og veggabsorbenter.

Dokumentasjon relatert til løsningen

Kontakt oss om denne løsningen