close-pop-up.svg

Fakta du bør vite om Proff 34

Glava Proff 34 er Norges mest brukt byggisolasjon. Det er ikke tilfeldig. Produktfaktaene taler sitt tydelige språk.

Isolerer best

Glava Proff 34 isolerer bedre enn andre standardprodukter. Faktisk har Proff 34 hele ni prosent bedre isolasjonsevne enn det som ellers gjerne brukes i det norske markedet (sammenlignet med A37). Og akkurat det er noe de som eier og bruker byggene setter pris på. Det betyr nemlig at bygget blir merkbart mer energieffektivt – og dermed bidrar til lavere miljøutslipp – eller at du kan bygge slankere konstruksjoner, men fortsatt oppnå høy isolasjonseffekt.

Lett i vekt

Glava Proff 34 er lett i vekt. Det gir noen innlysende fordeler, ikke minst for rygg og armer for den som skal montere isolasjonen. Bare tenk hva vekt betyr hvis du skal isolere en himling! Eller du skal isolere hundrevis av kvadratmeter, og må bære isolasjonspakkene rundt på byggeplassen!

Steinull, som kan være et alternativ til glassull, har mange gode egenskaper. Når det kommer til vekt, er det imidlertid glassulla som kommer best ut. Eksempelvis veier Glava Proff 34 (17 kg/m3) hele 40 prosent mindre enn en standard steinullsplate i lambdaklasse 37 (28 kg/m3).

Den lave vekta er dessuten med på å redusere miljøbelastningen, både i form av råvarebruk og transport – og det er jo også litt hyggelig å tenke på.

Lett å håndtere

Pakkene er komprimerte, faktisk ned til 20 prosent av opprinnelig størrelse. Det gir mer plass i bilen når du henter isolasjon på byggevarehuset, og det letter håndteringen på byggeplass. Får du levert isolasjonen på lastebil, direkte til byggeplass? I så fall er komprimeringen med på å redusere miljøbelastningen og gjøre transporten mer effektiv.

Lett å montere

Har du tenkt på at glassullproduktene er spenstige? Det har en stor nytteverdi for den som monterer: Det gjør at en rull eller plate med Proff 34 står stramt og fint når den settes på plass i vegg eller himling – og dermed forenkler og effektiviserer arbeidsprosessene betydelig.

Laget med returglass

Visste du forresten at Glava Proff 34 er laget med en stor andel returglass? Gamle vinflasker, syltetøyglass og vinduer får nytt liv i fabrikkene i Askim og Stjørdal, og gir dermed en ekstra miljødimensjon til isolasjonsjobben. Glava Proff 34 lages med inntil 80 prosent resirkulert glass, noe som bidrar til mindre utslipp og et bedre miljøregnskap på byggeprosjektet.

PS: Mengden returglass kan variere, avhengig av råvaretilgang (returglass), fabrikk og hvilke isolasjonskvaliteter som skal produseres. Generelle EPD-er kan derfor operere med andre verdier enn 80 prosent returglass. I 2020 brukte vi i GLAVA 25902 tonn returglass. De siste årene har vi, alt tatt i betraktning, hatt en returglassandel på rundt 60 prosent på glassullfabrikkene i Stjørdal og Askim.

Utviklet for norske forhold

Glassullprodukter skal vi ikke skryte på oss å være alene om. Men akkurat Proff 34 er vi i utrolig stolte av å kunne tilby som et standardprodukt til det norske markedet. Produktkvalitetene er fullt og helt (100 %, om du vil) utviklet spesielt for norske forhold, ved hjelp av en teknologi vi har perfeksjonert på våre fabrikker i Askim og Stjørdal.

Vårt mål er å utvikle byggisolasjon som er lett å håndtere og som isolerer best mulig.

Byggisolasjon

Isolerer hyttevegger i vinterland

Årlig bygges det mellom 4.000 og 4.500 nye hytter i Norge. Veldig mange av disse har Glava Proff 34 i veggene.

Miljø og bærekraft

Slik blir glass til isolasjon

Glass fra bilruter, vinduer og husholdning knuses og gjenvinnes til glassull. Norsk Gjenvinning og Glava® har skapt en viktig verdikjede for resirkulering.